Ελληνική αγορά: Πτώση 9,5% στις ταξινομήσεις τον Αύγουστο

Ελληνική αγορά: Πτώση 9,5% στις ταξινομήσεις τον Αύγουστο

Στο +42% η αγορά στο οκτάμηνο με τα SUV να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. 

Πτώση της τάξης του 9,5% παρουσίασε η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα τον μήνα Αύγουστο ταξινομήθηκαν 6.200 καινούργια ΙΧ έναντι 6.853 που είχαν ταξινομηθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Η πτώση έχει να κάνει τόσο με το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι κατά βάση μήνας διακοπών, όσο και με το γεγονός ότι πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στις παραδόσεις καθώς τα εργοστάσια έχουν μειώσει την παραγωγή εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης microchip. 

Σε επίπεδο οκταμήνου πάντως η αγορά παρουσιάζει σημαντική άνοδο της τάξης του 42% που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 75.148 αυτοκίνητα, έναντι 86.873 που είχαν πουληθεί στο οκτάμηνο του 2020.

Η κυρίαρχη κατηγορία είναι για έναν ακόμη μήνα αυτή των SUV, καθώς έχει απορροφήσει το 50,2% των πωλήσεων παρουσιάζοντας άνοδο 9,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. 

Τέλος και σε ό,τι αφορά στις επιλογές καυσίμου αξίζει να σημειώσουμε πως τον Αύγουστο του 2021 το 46,5% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ήταν βενζινοκίνητα, το 16,4% ντίζελ, το 26,1% υβριδικά, το 6,3% επαναφορτιζόμενα (BEV και PHEV), το 2,7% φυσικού αερίου (αμιγώς ή διπλού καυσίμου) και το 2% υγραερίου. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube