Η Toyota επανήλθε στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων

Η Toyota επανήλθε στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων

Κίνα και ΗΠΑ πίεσαν αφόρητα τα νούμερα πωλήσεων της VW που αναγκάστηκε να αφήσει τον Οκτώβριο την πρώτη θέση στην Toyota.

Στους έξι πρώτους μήνες του 2015, η Volkswagen έσερνε το χορό των πωλήσεων για να καθιερωθεί ως το πρώτο αυτοκινητικό γκρουπ στον κόσμο στον τομέα των όγκου πωλήσεων. Ο γερμανικός κολοσσός όμως έμεινε από γκάζι, με αποτέλεσμα η Toyota να ξαναπεράσει πρώτη.

Ήδη από το τέλος της προηγούμενες χρονιάς, η Volkswagen υφίστατο ισχυρή πίεση στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις της μάρκας σημείωσαν σημαντική κάμψη. Η Κίνα, ούσα μια από τις κύριες αγορές της Volkswagen, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απώλεια της πρώτης θέσης από το γερμανικό γκρουπ και στην ανάκτησή της από την Toyota.

Ο μεγάλος Ιάπωνας κατασκευαστής πέρασε εμπρός τον Οκτώβριο, με 7,49 εκατ. αυτοκίνητα έναντι 7,43 εκατ. της Volkswagen, εξαιτίας της αγοράς των ΗΠΑ (και αυτό είναι κάτι που τώρα αρχίζει) και των δυσκολιών στην Κίνα. Η πολύκροτη υπόθεση του παράτυπου λογισμικού στα μοτέρ βτης σειράς ΕΑ189 δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, καθώς το θέμα ξέσπασε στα μέσα Σεπτεμβρίου, με τα νούμερα των πωλήσεων να αφορούν μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ως εκ τούτου, και με το θέμα της VW να έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, θα ήταν σχεδόν ασφαλές να προβλέψουμε ότι η Toyota θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις πωλήσεις και για το 2015. Επιπλέον, με την αγορά της Κίνας μα μην έχει δώσει σημεία ανάκαμψης, αλλά και το dieselgate να βρίσκεται ακόμη στην αρχή του, θωρούμε ότι το 2016 θα είναι ακόμη πιο περίπλοκο για τη Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube