Η Opel θα ξεκινήσει τις εξαγωγές σε Τυνησία και Μαρόκο

Η Opel θα ξεκινήσει τις εξαγωγές σε Τυνησία και Μαρόκο

Η γερμανική εταιρεία θα κάνει εμπορικό άνοιγμα σε δύο αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Michael Lohscheller στον γερμανικό Τύπο, η Opel θα ξεκινήσει άμεσα τις εξαγωγές σε Τυνησία και Μαρόκο.

«Βλέπουμε καλές εμπορικές προοπτικές στην αφρικανική ήπειρο», ανέφερε ο κ. Lohscheller.

Σε σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρεται ότι ο Όμιλος Auto Hall, μέσω της θυγατρικής Societe Marocaine de l’Automobile Allemande (SM2A), θα εισάγει και θα πουλάει από τον ερχόμενο Απρίλιο αυτοκίνητα της Opel στο Μαρόκο.

Ο Όμιλος Auto Hall είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους αυτοκινήτων της αφρικανικής χώρας με δίκτυο που φτάνει τα 50 καταστήματα.

Μέχρι το 2023, η Opel ευελπιστεί να κατέχει μερίδιο αγοράς 5% στο Μαρόκο, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς της Αφρικής με 169.000 αυτοκίνητα το χρόνο (2017). Όπως μάλιστα ανέφερε η Opel, η αγορά του Μαρόκο έχει μεγαλώσει κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην Τυνησία, η Opel θα συνεργαστεί με τον εισαγωγέα STAFIM που είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Peugeot. Η STAFIM θα ξεκινήσει να πουλάει αυτοκίνητα Opel τον Απρίλιο μέσω τεσσάρων εκθεσιακών χώρων.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το εάν οι πωλήσεις τις Opel αποδυναμώσουν αυτές της Peugeot στην αφρικανική ήπειρο. Και αυτό γιατί οι πελάτες επιλέγουν συνειδητά μεταξύ ενός γαλλικού η γερμανικού μοντέλου.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube