Δύσκολα θα υπάρξει μείωση τιμών στα μεταχειρισμένα

Δύσκολα θα υπάρξει μείωση τιμών στα μεταχειρισμένα

Ο αντιπρόεδρος της J.D. Power, Tyson Jominy, επιβεβαίωσε αυτό που λίγο έως πολύ όλοι γνωρίζουν. Ότι οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την αναλύσεις της J.D. Power, οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν σταματήσει τη ξέφρενη ανοδική τους πορεία το τελευταίο 3μηνο. Παρά ταύτα, δε σημαίνει ότι αυτή η τάση θα διατηρηθεί ή πολύ περισσότερο, ότι η αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων θα μετατραπεί άξαφνα σε «ελκυστική» για τους καταναλωτές.

Ο Tyson Jominy, αντιπρόεδρος της J.D. Power, σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε αυτό που λίγο έως πολύ όλοι γνώριζαν και φοβόντουσαν. Ότι και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να πωλούνται... ακριβά και τα επόμενα χρόνια. 

Cars

Οι συνεχιζόμενες δυσκολίες στη γραμμή παραγωγής αλλά και ανεφοδιασμού των καινούργιων μοντέλων, οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης και φυσικά η ραγδαία άνοδος των τιμών, έχουν ως αποτέλεσμα το κοινό να στρέφεται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξάνοντας τη ζήτηση και κατ' επέκταση την τιμή πώλησης. 

«Εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούσαν να παράγουν τον αριθμό των οχημάτων που παρήγαγαν το 2018, τότε η αγορά των μεταχειρισμένων μοντέλων θα μπορούσε σταδιακά να υποχωρήσει. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tyson Jominy, για να συμπληρώσει «Επιπλέον, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 7 που θα τεθούν σε ισχύ από το 2025, λειτουργούν αρνητικά στην ψυχολογία των καταναλωτών, οδηγώντας τους στην επιλογή απόκτησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, όσο προλαβαίνουν». 

Με λίγα λόγια, η κατάσταση φαντάζει, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δυστυχώς όμως οι μόνοι που πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες, είναι οι καταναλωτές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube