Διπλή γιορτή με δύο ορόσημα ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη

Διπλή γιορτή με δύο ορόσημα ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη

Η Mini γιορτάζει την παραγωγή τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων και την εξαγωγή δύο εκατομμυρίων από το εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Δεκατρία χρόνια μετά το επαναλανσάρισμα της μάρκας το 2001, το Mini brand πετυχαίνει σήμερα ένα εντυπωσιακό ορόσημο παραγωγής, με το 3 εκατομμυριοστό Mini να φεύγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Οξφόρδης.

Οι εξαγωγές Mini από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περισσότερες από 110 χώρες ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια οχήματα το διάστημα αυτό. Ο Harald Krüger, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Παραγωγής και ο Peter Schwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος μαρκών Mini, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales, πλαισίωσε τη Βαρόνη Susan Kramer, Υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας και τον Frank Bachmann, διευθύνοντα σύμβουλο των Εργοστασίων Οξφόρδης και Swindon, για να γιορτάσουν το επετειακό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής. Πρόκειται για ένα Mini 5d (5θυρο) που φέρει τη Βρετανική Σημαία (Union Jack).

Στο εργοστάσιο της Οξφόρδης παράγονται σήμερα τα μοντέλα Mini, Mini 5d, Mini Cabrio, Mini Roadster και Mini Coupé. Η επιτυχία του Mini φαίνεται στις θετικές εξελίξεις του εργοστασίου της Οξφόρδης από το 2001. Την εποχή εκείνη λειτουργούσε μία βάρδια με περίπου 2.400 εργαζόμενους που κατασκεύαζαν γύρω στα 300 αυτοκίνητα την ημέρα. Σήμερα, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Οξφόρδης απασχολούν περίπου 4.000 άτομα. Λειτουργώντας σε τρεις βάρδιες, το εργοστάσιο παράγει περίπου 1.000 Mini την ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά Mini σε όλο τον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Επίσης είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το BMW Group. Το 80% των Mini που κατασκευάζονται στην Οξφόρδη εξάγονται, κάνοντας το Mini brand τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων στη Βρετανία.

«Το Mini έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βρετανία επί δεκαετίες. Η παραγωγή Mini στην Οξφόρδη αντιπροσωπεύει μία δέσμευση στην ταυτότητα της μάρκας, πλήρως εναρμονισμένη με την επιτυχημένη στρατηγική μας "παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς". Η Οξφόρδη είναι το κέντρο του Βρετανικού δικτύου παραγωγής Mini, πλαισιωμένη από το τμήμα πρεσών του Swindon και το εργοστάσιο κινητήρων του Hams Hall κοντά στο Birmingham», δήλωσε το μέλος το Δ.Σ. για την Παραγωγή Harald Krüger κατά τη διάρκεια του εορτασμού του οροσήμου παραγωγής.

«Σήμερα, γιορτάζουμε δύο σημαντικά ορόσημα Mini. Την παραγωγή τριών εκατομμυρίων Mini και την εξαγωγή δύο εκατομμυρίων Mini από το εργοστάσιο της Οξφόρδης σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα έχουμε κάθε λόγο να το γιορτάσουμε. Σε μικρές και μεγάλες αγορές, το Mini ανέκαθεν είχε συναισθηματική απήχηση στους πελάτες», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. Peter Schwarzenbauer.

Η Υπουργός Μεταφορών Βαρόνη Kramer δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους του Εργοστασίου της Οξφόρδης γι’ αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα. Το Mini είναι ένα όνομα θρύλος στη Βρετανία και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ακμάζουσας βιομηχανίας αυτοκινήτων που ηγείται της ανάπτυξης της Βρετανικής οικονομίας. Αυτή η κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW ώστε να συνεχίσουν να καινοτομούν και να δημιουργούν μοντέλα Βρετανικής παραγωγής με παγκόσμια απήχηση».

Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά περίπου 1,75 δισεκατομμύρια λίρες στα Βρετανικά εργοστάσιά του από το 2000. Μεταξύ 2012 και 2015 μόνο, το BMW Group θα επενδύσει συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες στο δίκτυο παραγωγής Mini του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η επένδυση εντάσσεται στη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης για τη μάρκα Mini και διασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον του εργοστασίου της Οξφόρδης και 5.600 θέσεις εργασίας σε Οξφόρδη, Swindon και Hams Hall.

Το BMW Group κατασκεύασε συνολικά 303.177 οχήματα Mini το 2013. Ο όγκος παραγωγής στο εργοστάσιο Mini της Οξφόρδης έφτασε τις 175.986 μονάδες. Επιπλέον 125.559 Mini Countryman και Mini Paceman ανατέθηκαν σε συμβασιούχους κατασκευαστές στο MSF Graz στην Αυστρία και άλλα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ασία.

Το BMW Group επέκτεινε περαιτέρω τη δυναμικότητα παραγωγής του, κάνοντας το επόμενο σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της παγκοσμίου στρατηγικής ανάπτυξης. Με τη σημαντική άνοδο του Mini, το BMW Group χρειάζεται να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής πέραν του Εργοστασίου της Οξφόρδης. Στο πλαίσιο συνεργασίας με το συμβασιούχο κατασκευαστή VDL Nedcar (Born, Ολλανδία) για την παραγωγή του Mini Hatch από το Ιούλιο 2014, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία για άλλα μοντέλα. Παρόλα αυτά, το Βρετανικό δίκτυο θα παραμείνει η καρδιά της παραγωγής Mini.

[Πηγή: Mini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube