Citroën Berlingo Van 1.6 HDi

Citroën Berlingo Van 1.6 HDi

Για τον ικανό επαγγελματία είναι άκρως απαραίτητο κι ένα εξίσου ικανό επαγγελματικό αυτοκίνητο. Όπως το Berlingo.

Στα επαγγελματικά αυτοκίνητα αυτής της τάξης μεγέθους είναι λίγο-πολύ γνωστά τα ζητούμενα: Χαμηλά πάγια, χαμηλή κατανάλωση και μεγάλος, πρακτικός χώρος φόρτωσης.

Επιβατικό μπροστά, επαγγελματικό πίσω

Με απλές σχεδιαστικές γραμμές και την προσοχή εκεί που χρειάζεται, το Berlingo είναι ένα πρώτης τάξης άνετο και χρηστικό «γραφείο» για τον οδηγό του.

Η θέση οδήγησης έχει κάθισμα και τιμόνι ρυθμιζόμενα σε ύψος, ενώ το τελευταίο ρυθμίζεται και σε απόσταση. Έχεις επίσης μπόλικους χώρους (θήκες και ράφια) για μικροπράγματα στη διάθεσή σου, όπως ακριβώς και οι –μέχρι- δύο συνεπιβάτες σου, που κάθονται δίπλα σου σε μια κανονική και μια «μικρή» θέση, καθένας βέβαια με τη ζώνη ασφαλείας του.

Η ουσία κρύβεται πίσω από το μεταλλικό διαχωριστικό καμπίνας-χώρου φόρτωσης. Διαθέσιμο σε δύο διαφορετικά μήκη αμαξώματος, το βασικό (4,38 m) και το Long (4,63 m), το Berlingo σου δίνει να επιλέξεις μεταξύ –σχετικής- ευκολίας στο παρκάρισμα ή ατελείωτου χώρου.

Το πρώτο έχει χώρο φόρτωσης μήκους 1,8 m και το δεύτερο 2,05 m. Εάν τώρα ανοίξεις τη θυρίδα του χωρίσματος και ρίξεις την πλάτη στο κάθισμα του συνοδηγού, κερδίζεις άλλο 1,2 m. Το ύψος και στις δύο περιπτώσεις είναι 1,25 m και το ύψος από 1,23 έως 1,5 m. Το μεταξόνιο είναι και στα δύο 2,73 m ενώ το εξωτερικό πλάτος με τους καθρέφτες 2,1 m και το ύψος 1,80 m.

Για να φορτώνεις, υπάρχει μια διαιρούμενη πίσω πόρτα (αναλογία 60/40) με μέγιστο πλάτος ανοίγματος 1,25 m και ύψος 1,15 m. Υπάρχει πρόσβαση και από το πλάι με μια συρόμενη πόρτα που έχει ύψος 1,1 m και πλάτος 74 πόντους.

Μια ακόμα πολύ σημαντική πληροφορία είναι ότι μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 821 kg για το κοντό και 696 kg για το μακρύ αμάξωμα, με τον ωφέλιμο όγκο στα 3,7 και 4,1 κυβικά μέτρα αντίστοιχα. Για την πρόσδεση υπάρχουν έξι γεροί κρίκοι, ενώ ο χώρος φωτίζεται και είναι υπενδεδυμένος με πλαστικό στο πάτωμα για προστασία.

Δουλευταράς
Όλο αυτό το βάρος πέφτει στην πλάτη του 1.600άρη HDi τουρμποντίζελ της Citroën που αποδίδει 90 ίππους και 21,9 kgm ροπής ήδη από τις 1.500 rpm. Συνεργάζεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με κλιμάκωση τέτοια που να τον βοηθά να τα βγάζει πέρα με τις υποχρεώσεις του.

Παράλληλα η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 5,1 lt/100 km για το κοντό και στα 5,5 lt για το μακρύ αμάξωμα, κάτι που σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 60 λίτρων σημαίνουν 1.000 και πλέον χιλιόμετρα από γέμισμα σε γέμισμα.

Η τιμή για τη βασική έκδοση ξεκινά από τα 17.850 ευρώ, που με την απόσυρση και το green bonus πέφτει στα 15.180 ευρώ. Η έκδοση Long είναι 600 ευρώ ακριβότερη.

Στο βασικό εξοπλισμό του θα βρείτε αερόσακο οδηγού και ABS για το φρενάρισμα, τρεις ζώνες ασφαλείας, κλιματισμό, τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα, ηχοσύστημα με CD, σποτ ανάγνωσης, τασάκι και αναπτήρα, τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος και απόσταση, ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων, υπολογιστή ταξιδιού και στροφόμετρο.

Citroën Berlingo Van 1.6 HDi Τιμή € 15.810*
*Η τιμή είναι με το όφελος απόσυρσης. Η έκδοση Long χρεώνεται € 600 ακριβότερα

Αγορά-Χρηματοδότηση
Σας παραθέτουμε δύο χρηματοδοτήσεις για την έκδοση με το μικρό αμάξωμα, μαζί με το όφελος της απόσυρσης και το green bonus.
Χρηματοδότηση Νο1 0% προκαταβολή, αποπληρωμή σε 48 μηνιαίες δόσεις των €371,3
Χρηματοδότηση Νο2 €3.000 προκαταβολή, αποπληρωμή σε 48 μηνιαίες δόσεις των €297,9
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube