Από €21.800 το νέο DS 3 Crossback

Από €21.800 το νέο DS 3 Crossback

Η ολόφρεσκη πρόταση της DS στα B-SUV ξεκινάει να διατίθεται στη χώρα μας, με πλήρη γκάμα και πολυτελή εξοπλισμό από τη βάση της γκάμας.

Το μικρό SUV της DS διατίθεται σε τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ουσιαστικά, κινητήρες είναι μόνο δύο σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Ο 1.2 PureTech βενζίνης αποδίδει 100 ή 130 PS, καθώς και 155 PS, σε μια νέα έκδοση που αποτελεί την ισχυρότερη μέχρι σήμερα εκδοχή του.

Στην ντίζελ γκάμα ο 1.5 BlueHDi αποδίδει 100 ή 130 PS. Όλοι οι κινητήρες είναι σύμφωνοι με το πρωτόκολλο Euro6.2, ενώ χειροκίνητο κιβώτιο -έξι σχέσεων- διατίθεται μόνο για τις εκδόσεις των 100 PS (βενζίνης και πετρελαίου).

Οι πιο ισχυρές -τουλάχιστον προς το παρόν- διατίθενται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο. Αφενός έτσι τονίζεται ο premium χαρακτήρας του μοντέλου, αφετέρου καλύπτονται πλήρως τα ζητούμενα των αγοραστών της κατηγορίας. Η εταιρεία αναφέρει πως η κάλυψη αυτή φτάνει το 98%.

DS 3 Crossback

Επιπλέον, οι κινητήρες είναι εξελιγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν χαμηλό κόστος χρήσης αλλά και συντήρησης, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της DS σε βάθος χρόνου 5ετίας είναι χαμηλότερο από των βασικών ανταγωνιστών.

Υπάρχουν επίσης τρία επίπεδα εξοπλισμού: Το βασικό Chic, το Be Chic -που αναμένεται το πιο δημοφιλές- και το πλούσιο So Chic. Η σημαντική πληροφορία ωστόσο, είναι πως ακόμα και για τη βασική έκδοση τα premium στοιχεία εξοπλισμού είναι παρόντα τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και άνεσης.

Για παράδειγμα, υπάρχει στάνταρ ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και πίσω πλευρικοί αερόσακοι.

Επίσης, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι οι αναδυόμενες χειρολαβές χρωμίου στο αμάξωμα (εμπρός και πίσω), οι εξωτερικοί καθρέφτες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, το κεντρικό υποβραχιόνιο, ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7”, τα χειριστήρια αφής στην κεντρική κονσόλα και το ηχοσύστημα με οθόνη αφής.

DS 3 Crossback

Για τον κινητήρα 1.2 PureTech των 100 PS, η έκδοση Chic ξεκινάει από τις €21.800, ενώ η Be Chic φτάνει τις €24.900. Για την έκδοση με τους 130 PS και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο βασικό επίπεδο εξοπλισμού είναι το Be Chic με €26.850, ενώ κορυφαίο το So Chic των €30.650. Με τον ίδιο εξοπλισμό διατίθεται και η έκδοση των 155 PS, στις €31.850 και €33.500 αντίστοιχα.

H τιμή για τον κινητήρα 1.5 BlueHDi 100 τέλος, ξεκινάει από τις €25.900 για το επίπεδο εξοπλισμού Chic ενώ για το Be Chic από τις €26.900. Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο για την έκδοση 1.5 BlueHDi 130 ΕΑΤ8, οι τιμές της οποίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το dsautomobiles.gr ή την έκθεση της εταιρείας στη Λ. Κηφισίας 240-242, στο Χαλάνδρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube