Από € 50.500 το ολοκαίνουργιο Audi Q5 στη χώρα μας

Από € 50.500 το ολοκαίνουργιο Audi Q5 στη χώρα μας

Ανακοινώθηκε η βασική τιμή για τη δεύτερη γενιά του μεσαίου SUV της γερμανικής εταιρείας, που εισάγεται στη χώρα μας με τρεις κινητήρες.

Η 2η γενιά του –κατά δήλωση της Audi- πιο πετυχημένου premium SUV, ξεκίνησε να διατίθεται και στη χώρα μας.

Σε σχέση με την πρώτη γενιά είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, την MLB Evo, γι’ αυτό και είναι πιο ελαφρύ παρότι μεγαλύτερο. Δανείζεται πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο Q7 (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ), τόσο στα μηχανικά του μέρη –όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση- όσο και στην καμπίνα του, που έχει κορυφαία ποιότητα και μεγάλους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Audi Q5 2017 [video]

Στη χώρα μας το νέο Q5 εισάγεται με το 2λιτρο TDI κινητήρα σε εκδόσεις ισχύος 150 και 190 ίππων. Στην πρώτη περίπτωση η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, ενώ στη δεύτερη στους τέσσερις τροχούς μέσω ημιαυτόματου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (S tronic).



Η γκάμα βενζίνης περιλαμβάνει προς το παρόν μόνο την έκδοση 2.0 TFSI των 252 ίππων, που διατίθεται αποκλειστικά με το συνδυασμό τετρακίνησης και του S tronic. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες εκδόσεις χρησιμοποιείται το σύστημα quattro ultra, που σημαίνει εξελιγμένα σετ συμπλεκτών και όχι το κλασικό κεντρικό διαφορικό που μέχρι σήμερα βλέπαμε στα τετρακίνητα Audi με τον κινητήρα σε διαμήκη τοποθέτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιδού το νέο οικονομικό quattro

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Kosmocar, επίσημος εισαγωγέας των Audi στη χώρα μας, δεν αναφέρεται ο αναλυτικός τιμοκατάλογος του νέου Q5. Αναφέρεται απλώς ότι η βασική τιμή είναι τα 50.500, η οποία αφορά στην έκδοση με τον 2.0 TDI κινητήρα των 150 ίππων και την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι για όλες τις λεπτομέρειες θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube