Από 31.480 ευρώ η νέα Mercedes-Benz C-Class [video]

Από 31.480 ευρώ η νέα Mercedes-Benz C-Class [video]

Παρουσιάστηκε χθες και επίσημα στην ελληνική αγορά.

Η 5η γενιά της Mercedes-Benz C-Class ξεκίνησε την καριέρα της στην ελληνική αγορά μετά και την επίσημη χθεσινή της παρουσίαση.

Η καινούργια C-Class οριοθετεί τη νέα προσέγγιση της εταιρείας στα αυτοκίνητα της κατηγορίας όχι μόνον σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό που την καθιστά ξεχωριστή αλλά και την τεχνολογία που ενσωματώνει, την ώρα που έχοντας μεγαλώσει σε διαστάσεις εξασφαλίζει περισσότερους χώρους και ανέσεις για τους επιβάτες της σε σχέση με την προκάτοχό της.

Με τη γλώσσα των αριθμών, η νέα C-Class έχει μήκος που φτάνει τα 4,68 m, πλάτος 1,81 m, ενώ αυξήθηκε και το μεταξόνιο κατά 80 mm φτάνοντας πλέον τα 2,84 m.
Ταυτόχρονα αυξημένος εμφανίζεται και ο χώρος των αποσκευών ο οποίος πλέον φτάνει σε χωρητικότητα τα 480 λίτρα.

Αντίθετα, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα μείωσε το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 kg, ενώ νέα είναι και η ανάρτηση, (τεσσάρων συνδέσμων εμπρός, πέντε συνδέσμων πίσω) για περισσότερη άνεση. Τέλος, η νέα C-Class είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας, το οποίο μπορεί να διατεθεί και με αερανάρτηση (προαιρετικός εξοπλισμός).

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η νέα C-Class θα διατίθεται στην ελληνική αγορά με τρεις επιλογές. Η πρώτη αφορά στον υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων με ισχύ 156 ίππων, η δεύτερη είναι ο δίλιτρος των 211 ίππων και η τρίτη ο 2.2 BlueTEC των 170 ίππων.

Οι τιμές (με το όφελος απόσυρσης) καθορίζονται ως εξής:
C180 31.470 ευρώ
C200 36.100 ευρώ
C220 BlueTEC 43.100 ευρώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube