Από 20.740 ευρώ το νέο Volkswagen Touran

Από 20.740 ευρώ το νέο Volkswagen Touran

Ξεκίνησε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά - Δείτε τις εκδόσεις και τις τιμές

Η δεύτερη γενιά του πολυμορφικού της VW ήρθε και στην ελληνική αγορά με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία, αφού το Touran ήταν ένα από τα πλέον καλοπουλημένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το νέο Touran είναι το τέταρτο μοντέλο της μάρκας μετά τα Golf, Passat και Golf Sportsvan, που βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB, γεγονός που μεταφράζεται αυτόματα σε μικρότερο βάρος, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια.
 
Η σχεδιαστική προσέγγιση δεν αφήνει αμφιβολία προς πρόκειται για ένα VW με το DNA της μάρκας να είναι εμφανέστατο. Καθαρές γραμμές με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που εξασφαλίζουν άπλετη ορατότητα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED (προαιρετικά),και ράγες οροφής, υπογράφουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου που «παντρεύει» το χρηστικό με το elegant στοιχείο.
 

 
Οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου, με εξαίρεση το ύψος. Έτσι, το μήκος φτάνει τα 4.527 χλστ. (+130 χλστ.), το πλάτος τα 1.829 χλστ. (+35 χλστ.), με το ύψος τα 1.659 χλστ (-15 χλστ.). Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο, που πλέον φτάνει πλέον τα 2.791 χλστ.(+113 χλστ.).
 
 
Εξαιτίας του τελευταίου, το εσωτερικό του νέου Touran έχει πλέον πιο μεγάλους χώρους με την Kosmocar να εισάγει στην Ελλάδα μόνον την 7-θέσια έκδοση. Σε αυτήν, με αναδιπλωμένα τα 2 πίσω καθίσματα ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 633 λίτρα. Με επτά επιβάτες όμως ο χώρος αποσκευών μειώνεται στα 137 λίτρα.
 

 
Την ίδια στιγμή το σύστημα Fold Flat, που μετατρέπει τις θέσεις της 2ης και 3ης σειράς καθισμάτων σε ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης, ανεβάζει το χώρο αποσκευών στα 1.980 λίτρα, μέγεθος κορυφαίο για την κατηγορία. Τέλος, ένα πλήθος από αποθηκευτικούς χώρους είναι στη διάθεση οδηγού και επιβατών για να φιλοξενούν τα προσωπικά τους αντικείμενα στη διάρκεια του ταξιδιού. 
 
 
Όπως όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και το Touran έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment, το οποίο υποστηρίζει τόσο το Google Android Auto όσο και το Apple Car Play.
 
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το Touran θα φιλοξενεί κάτω από το καπό του όλη τη γκάμα των κινητήρων της VW με βασικό αυτόν του 1,2 λίτρου TSI με 110 ίππους. Με 150 ίππους έχουμε τον 1,4 TSI, ενώ για όσους λάτρεις του diesel υπάρχει ο 1,6 TDI με 110 ίππους.
 

 
Το Touran προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Active, που περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρες ράγες οροφής, δερμάτινο τιμόνι, υποβραχιόνιο εμπρός, multi collision brake, pre-crash, XDS, 7 αερόσακοι, isofix σε όλες τις θέσεις 2ης & 3ης σειράς καθισμάτων, ενδείξεις χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, climatic, σύστημα easy fold 7-θέσεων, composition color infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, ηχοσύστημα με 8 ηχεία υποδοχή  SD card/Aux/CD Player, υπολογιστής Ταξιδίου Plus κλπ. 
 

 
Από την άλλη η πλουσιότερη Advance έχει επιπλέον χρωμιομένες ράγες οροφής, σκούρα (+35%) θερμομονωτικά κρύσταλλα ασφαλείας στις πίσω πόρτες, καθίσματα comfort με συρτάρια αποθήκευσης, τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων, υποβραχιόνια εμπρός/πίσω, εσωτερικός φωτισμός ambient, front assist με city emergency braking, fatigue detection, cruise control, pure air climatronic 3-ζωνών, composition media infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, ηχοσύστημα με SD card/USB/Aux/CD Player/proximity sensors/bluetooth, media box πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, app connect (MirrorLink/Android Auto/Apple Car Play), coming-leaving home με αισθητήρα βροχής και φώτων, αυτόματος αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης.
 
Τέλος και σε ό,τι αφορά στις τιμές ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός 
 
VW TOURAN        ACTIVE               ADVANCE
1.2 TSI 110PS        20.740€                     22.690 €
1.4 TSI 150PS               –                         25.240 €
1.6 TDI 110PS       23.570 €                    25.520 €
 
Οι τιμές αφορούν εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο, με αυτές που εξοπλίζονται με το αυτόματο DSG να επιβαρύνονται με 2000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube