Ανακοινώθηκε η τιμή για τη νέα Mercedes-Benz A45 AMG

Ανακοινώθηκε η τιμή για τη νέα Mercedes-Benz A45 AMG

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η διάθεση της κορυφαίας έκδοσης της Mercedes-Benz A-Class, που φέρει την υπογραφή της AMG.

Η τιμή πώλησης της νέας A45 AMG διαμορφώθηκε στα 49.850 ευρώ για την ελληνική αγορά, τιμή που μειώνεται στα 47.699 ευρώ εάν συνυπολογιστεί το όφελος που προκύπτει από την απόσυρση.

Υπενθυμίζουμε πως η κορυφαία A-Class εφοδιάζεται με νέο 4κύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων, το οποίο μετά την περιποίηση του τμήματος AMG αποδίδει 360 PS και 45,9 kgm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του νέου συστήματος 4MATIC που εξέλιξε η γερμανική εταιρεία. Είναι το πρώτο σύστημα της Mercedes-Benz που έχει σχεδιαστεί για να συνεργάζεται με εγκάρσιο τοποθετημένο κινητήρα και συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT των 7 σχέσεων.

Τα νούμερα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι εντυπωσιακά. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,6 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η κατανάλωση των 6,9 lt/100 km που ανακοινώνει η Mercedes-Benz, τιμή που δύσκολα βέβαια θα επαληθεύεται σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Χαμηλοί είναι και οι ρύποι, αν αναλογιστούμε τον χαρακτήρα του μοντέλου, με μόλις 161 gr/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube