Ανακοίνωση τιμών για την Alfa Romeo Tonale

Ανακοίνωση τιμών για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τιμή και προωθητική ενέργεια για τη νέα Tonale.

Η Alfa Romeo παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες το πρωτότυπο της νέας Tonale, του νέου μικρότερου SUV της ιταλικής φίρμας, και σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τον πλήρη τιμοκατάλογό του.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα Alfa Romeo Tonale λανσάρεται με plug-in hybrid σύστημα κίνησης που αποτελείται από τον 4κύλινδρο Firefly των 1,3 λίτρων που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό που κινεί τους πίσω. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 240 ίππους και η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί λιγότερο από 7”.

Alfa Romeo Tonale Interior

Με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία, η νέα Alfa Romeo Tonale μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 50 km χωρίς να ενεργοποιηθεί ο θερμικός κινητήρας, με την τελική ταχύτητα ως ηλεκτροκίνητη να ακουμπά τα 130 km/h. Ακόμα, η Tonale PHEV εκπέμπει λιγότερο από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, πράγμα που σημαίνει ιδιαίτερα χαμηλά ετήσια πάγια έξοδα.

Πέρα από φιλική προς το περιβάλλον, το υβριδικό σύστημα κίνησης κάνει την Tonale και ικανή εκτός δρόμου. Σύμφωνα με την Alfa Romeo, αυτό οφείλεται στην επιπλέον ροπή από το πίσω ηλεκτρομοτέρ, που αποδίδεται από «μηδέν» στροφές και μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια ώστε να δίνει όση ελκτική πρόσφυση απαιτείται κατά περίσταση.

Alfa Romeo Tonale Steering Wheel

Επιπλέον, το σύστημα eAWD ή 4x4e που διαθέτει επιτρέπει στους δύο άξονες να λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά μπορεί και να μεταφέρει ροπή (torque vectoring) στον πίσω τροχό που έχει την καλύτερη πρόσφυση, οπότε είναι πιο αποτελεσματικό από ένα συμβατικό σύστημα τετρακίνησης.

Η τιμή εκκίνηση για τη νέα Alfa Romeo Tonale έχει καθοριστεί στα €29.900, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να δέχεται ήδη παραγγελίες. Επιπλέον, για τους κατόχους Alfa Romeo MiTo και μοντέλων που έχουν επηρεαστεί από το γερμανικό Dieselgate, η ελληνική αντιπροσωπεία κάνει έκπτωση €5.000.

Καλό μήνα!

Alfa Romeo Tonale 2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube