Ανάκληση Toyota

Ανάκληση Toyota

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου ή/και αντικατάστασης της καλωδίωσης κινητήρα στα C-HR και Prius.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota Prius και C-HR.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 1.349 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2015 έως τον Μάιο 2018. Στα εν λόγω οχήματα η καλωδίωση του κινητήρα είναι συνδεδεμένη με την μονάδα ισχύος του υβριδικού συστήματος. Στο σημείο της σύνδεσης υπάρχει ένα κάλυμμα. Λόγω συγκεκριμένης προσέγγισης στην διαδικασία της συναρμολόγησης, ένα μέρος της καλωδίωσης δύναται να έρχεται σε επαφή με το κάλυμμα. Αν υπάρξει εναπόθεση σκόνης στην καλωδίωση ή το κάλυμμα, και λόγω των δονήσεων από την χρήση του οχήματος υπάρχει ενδεχόμενο η μόνωση της καλωδίωσης να φθαρεί, με αποτέλεσμα την πιθανότητα βραχυκυκλώματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αυξημένου ρίσκου για εκδήλωση φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

Toyota Prius 2016

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE