Ανάκληση Opel

Ανάκληση Opel

Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Meriva για προληπτική αντικατάσταση του συρματόσκοινου, που συνδέει τη ζώνη ασφαλείας με τον προεντατήρα στην εξωτερική πλευρά.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL τύπου Meriva.

Η ανάκληση αφορά 1.196 οχήματα, παραγωγής από 2010 έως 2016. Σύμφωνα µε έρευνες που διεξήγαγε η Opel, εντοπίσθηκε ότι σε οχήματα με εμπρόσθια καθίσματα µε ρυθμιζόμενο ύψος, το συρματόσχοινο που συνδέει τη ζώνη ασφαλείας µε τον προεντατήρα στην εξωτερική πλευρά μπορεί να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κίνησης των επιβατών στο κάθισμα πάνω από τη ζώνη, οδηγώντας σε κάμψη του χαλύβδινου καλωδίου. Σε μια σύγκρουση, ένα καταπονημένο καλώδιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού του επιβάτη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται µε την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, έχουν ήδη ενημερωθεί με συστημένη επιστολή, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube