Ανάκληση για Alfa Romeo Giulia και Stelvio: Πιθανή δυσλειτουργία του ABS

Ανάκληση για Alfa Romeo Giulia και Stelvio: Πιθανή δυσλειτουργία του ABS

Στη Γερμανία, Alfa Romeo προχώρησε στην ανάκληση αρκετών χιλιάδων Giulia και Stelvio για πιθανή δυσλειτουργία του ABS, καμπάνια που εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Alfa Romeo Giulia & Stelvio

Όλοι οι Γερμανοί ιδιοκτήτες Giulia και Stelvio που κατασκευάστηκαν μεταξύ 16 Ιανουαρίου του 2019 και 15 Φεβρουαρίου του 2021 πρόκειται να λάβουν επιστολή από την ιταλική φίρμα που θα τους ζητά να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο το συντομότερο δυνατό για την αντικατάσταση του «IBS». Η μονάδα του Integrated Brake System που είναι εγκατεστημένη στο αυτοκίνητό τους ενδέχεται να είναι ελαττωματική οπότε και πρέπει να αντικατασταθεί.

Πρόκειται για ελάττωμα που μπορεί επομένως να προκαλέσει δυσλειτουργία του ABS, δημιουργώντας δυνητικά κίνδυνο ατυχήματος. Καθώς η ασφάλεια αυτοκινήτου και επιβατών λοιπόν, πιθανόν να τεθεί σε κίνδυνο, μια υπενθύμιση θα αποσταλεί απευθείας στους ιδιοκτήτες των υπό διερεύνηση μοντέλων.

Προσώρας, η ελληνική Alfa Romeo δεν έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι μια τέτοια ανάκληση οργανώνεται στη χώρα μας, κάτι που μπορεί να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για να μάθετε εάν η δυνητική αυτή ανάκληση αφορά το αυτοκίνητό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, στο πλαίσιο (K), που αντιστοιχεί στον ευρωπαϊκό αριθμό έγκρισης τύπου. Τα προσβεβλημένα μοντέλα φέρουν τον τύπο e3*2007/46* 0382*15 ή e3*2007/46*0435*18.

Εάν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να ρωτήσετε τον αντιπρόσωπό σας ή να καλέσετε τη διεθνή γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της μάρκας (00 800 25 32 0000). Η ανάκληση φέρει εσωτερικό κωδικό 6334.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube