Ανάκληση FIAT 500: Κίνδυνος θραύσης της μετάδοσης

Ανάκληση FIAT 500: Κίνδυνος θραύσης της μετάδοσης

Η ανάκληση αυτή ξεκίνησε σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και αφορά κατόχους FIAT 500 που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Ιουνίου 2021.

FIAT 500 Hybrid

Η προειδοποίηση ξεκίνησε από τη γερμανική, κροατική, πολωνική, ρουμανική και σουηδική θυγατρική του Ιταλού κατασκευαστή, αλλά αναμένεται να επεκταθεί γρήγορα και σε άλλες χώρες όπου πωλείται το χαριτωμένο μίνι.

Ο λόγος αφορά πιθανά ελαττωματικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή ορισμένων σταυρών των ημιαξονίων για τις εκδόσεις του FIAT 500 Hybrid. Ο κίνδυνος θραύσης είναι, σύμφωνα με την ίδια την ιταλική φίρμα, υπαρκτός και θα είχε αποτέλεσμα την απότομη διακοπή της μετάδοσης κίνησης στους εμπρός τροχούς. Όλα τα επίμαχα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο πολωνικό εργοστάσιο του Tichy.

Ως εκ τούτου, η FIAT αποφάσισε να επικοινωνήσει με όλους τους χρήστες των αυτοκινήτων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου του 2020 και 30 Ιουνίου του 2021 για να τους ζητήσει να φέρουν το αυτοκίνητό τους για έλεγχο και δωρεάν αντικατάσταση των ημιαξονίων στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία.

FIAT 500 Hybrid

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τη FIAT, στην Ελλάδα επηρεάζονται από αυτό το ελάττωμα μόνο 10 αυτοκίνητα, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη ενημερωθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube