Ανάκληση Daihatsu

Ανάκληση Daihatsu

Ανάκληση αυτοκινήτων Daihatsu Charade για αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΑΓΚΡΙΠΑΝ ΑΕΒΕ, Εισαγωγέας και Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Daihatsu στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης στο Charade.

Η ανάκληση αφορά 90 οχήματα, παραγωγής από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2011, με αριθμούς πλαισίου από VNKKH96330A202162 έως VNKKH963X0A211764. Τα επηρεαζόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αερόσακο συνοδηγού που περιέχει μη αποξηραμένο, σε φάση σταθεροποίησης προωθητικό νιτρικό αμμώνιο. Σύμφωνα με τις αναφορές της Takata, μπορεί να προκύψει ένα ελάττωμα που σχετίζεται με την ασφάλεια των οχημάτων, λόγω της υποβάθμισης του προωθητικού υλικού που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλή απόλυτη υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες καθώς και απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. Η ενεργοποίηση ενός μη αποξηραμένου αναμικτήρα νιτρικού αμμωνίου με ανοικοδομημένο προωθητικό μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του ενεργοποιητή. Η ρήξη μπορεί να προκαλέσει εισαγωγή θραυσμάτων μετάλλου μέσω του αερόσακου, στο εσωτερικό του οχήματος σε υψηλή ταχύτητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή θάνατο στους επιβαίνοντες στο όχημα.

Daihatsu Charade 2011 2

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν  στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Daihatsu σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον κ. Άγγελο ∆εμερτζή στο τηλέφωνο 210 5588664.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube