Ανάκληση Volkswagen

Ανάκληση Volkswagen

Πρόγραμμα ελέγχου αυτοκινήτων VW Jetta και Beetle για διορθωτικές ενέργειες στον πίσω άξονα.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ελέγχου αυτοκινήτων VW Jetta και Beetle.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 290 οχήματα (289 Beetle, 1 Jetta), που παρήχθησαν από το 2011 έως το 2014, στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο μετά από οπίσθια σύγκρουση ή σε πολύ γρήγορη οδήγηση με την όπισθεν πάνω από ένα υψηλό εμπόδιο (π.χ. πολύ υψηλό κράσπεδο) να προκληθούν παραμορφώσεις στα διαμήκη ψαλίδια του πίσω άξονα. Αν η παραμόρφωση αυτή δεν αναγνωριστεί, τότε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο μπορεί να προκύψει ξαφνικό σπάσιμο ενός εξ αυτών.

Στα θιγόμενα οχήματα θα τοποθετηθούν ένθετες πλάκες στην εσωτερική πλευρά των διαμηκών ψαλιδιών του ημιάκαμπτου πίσω άξονα, έτσι ώστε σε περίπτωση παραμόρφωσης να παράγουν ένα ηχητικό σήμα που θα ενημερώνει ότι υπάρχει ζημιά στον πίσω άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι Καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την «Εξυπηρέτηση Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 210 9981100.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube