Ανάκληση Opel Adam και Corsa για πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης

Ανάκληση Opel Adam και Corsa για πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης

Η Opel ανακοίνωσε πως 8.000 Adam και Corsa θα χρειαστούν αντικατάσταση ενός εξαρτήματος στην κολόνα του τιμονιού.

Μια νέα ανάκληση αυτοκινήτων της ανακοίνωσε η Opel. Συγκεκριμένα ένα εξάρτημα του συστήματος διεύθυνσης κρίθηκε επίφοβο για πιθανή αστοχία οπότε και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

«Τα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί με ένα εξάρτημα που δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές», σύμφωνα με την Opel. Αν και διευκρινίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα που να προκλήθηκαν ή να σχετίζονται με αυτό, οι ιδιοκτήτες των Adam και Corsa που το χρησιμοποιούν προτείνεται να μην οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους μέχρι την αντικατάστασή του.

Η ανάκληση αφορά κάποια Opel Adam και Corsa που κατασκευάστηκαν μετά τον Μάιο του 2014 και κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Στα Adam που είναι πιθανό να χρειαστούν επιδιόρθωση τα οκτώ τελευταία ψηφία του αριθμού VIN, ο οποίος φαίνεται στο κάτω μέρος του παρμπρίζ, είναι από E6077301 έως E6113446 και από F6000001 έως F6006544. Τα αντίστοιχα νούμερα για τα Corsa που ίσως επηρεάζονται είναι από E6071016 έως E6118738 και από E4181031 έως E430812. Οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν χαμηλά στον άξονα του τιμονιού, πίσω από τα πετάλια, αναγράφεται ο κωδικός 20Ε4 ή 20Κ3. Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά -και με video- στο site της Opel.

Προς το παρόν δεν έχουμε ακριβή εικόνα για το πόσα από τα παραπάνω αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Οι ιδιοκτήτες τους πάντως θα ειδοποιηθούν εντός των επόμενων ημερών και από την ίδια την Opel.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube