Ανάκληση Opel

Ανάκληση Opel

Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Antara για προληπτική αντικατάσταση του κυλίνδρου της κλειδαριάς ανάφλεξης.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPELστην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL Antara.

Η ανάκληση αφορά 700 οχήματα, παραγωγής από 2007 έως 2010, εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα ακούσιας ενεργοποίησης του κινητήρα με ενδεχόμενη κίνηση του οχήματος, όταν το κλειδί βρίσκεται στην κλειδαριά ανάφλεξης στην θέση LOCK (OFF) και έχει επιλεγεί κάποια ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε έντονη φθορά του κυλίνδρου της κλειδαριάς ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση, το συντομότερο δυνατό, των σχετικών ανταλλακτικών. Θα υπάρξει νεότερη πληροφόρηση για την διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών καθώς και για τις σχετικές επισκευαστικές οδηγίες.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν άμεσα, με προσωπική επιστολή, για τις προφυλάξεις που θα πρέπει να λαμβάνουν για να αποφύγουν τη ακούσια ενεργοποίηση του κινητήρα, οι οποίες είναι:

  • Να αφαιρούν το κλειδί από την ανάφλεξη και να το κρατούν σε ασφαλές σημείο πριν βγουν από το όχημα
  • Να εφαρμόζουν το χειρόφρενο πριν βγουν από το όχημα

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube