Ανάκληση Lexus RX400h

Ανάκληση Lexus RX400h

Σε πρόγραμμα ανάκλησης Lexus RX400h προχώρησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για προληπτική αντικατάσταση της μονάδας διαχείρισης ενέργειας του υβριδικού συστήματος. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης της μονάδας διαχείρισης ενέργειας του υβριδικού συστήματος αυτοκινήτων LEXUS RX400h. Ο προληπτικός έλεγχος της μονάδας διαχείρισης ενέργειας του υβριδικού συστήματος αφορά 976 οχήματα, παραγωγής από 24 Σεπτεμβρίου 2004 έως 2 Δεκεμβρίου 2008. Σε συγκεκριμένης παραγωγής αυτοκίνητα Lexus RX400h, η θερμοκρασία λειτουργίας του εναλλάκτη ενδέχεται να επηρεάσει τις κολλήσεις στην πλακέτα του κυκλώματος. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό η υπερθέρμανση των κολλήσεων μπορεί να οδηγήσει με την σειρά της στην καταστροφή της μονάδας διαχείρισης ενέργειας και ως συνέπεια να ενεργοποιηθούν διάφορες προειδοποιητικές λυχνίες στο καντράν του οχήματος. Εάν αυτό συμβεί στις περισσότερες των περιπτώσεων το όχημα θα μπει σε συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας. Σε ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να καταστραφεί η κεντρική ασφάλεια του υβριδικού συστήματος με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος. Δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματοςπου να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί η μονάδα διαχείρισης ενέργειας του υβριδικού συστήματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς -Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube