Ανάκληση Ford

Ανάκληση κατόπιν προγράμματος προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Ford Kuga 1.6 με κινητήρα βενζίνης και 2.0 με κινητήρα πετρελαίου.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης κατόπιν ελέγχου αυτοκινήτων Ford Kuga 1.600cc βενζίνη & 2.000cc diesel.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ανάκλησης αφορά σε 257 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από 17/7/2012 μέχρι 19/06/2014. Σύμφωνα µε τον κατασκευαστή, σε περίπτωση σύγκρουσης και μετά από ενεργοποίηση του προεντατήρα της μπροστινής ζώνης ασφαλείας, ενδέχεται το μονωτικό υλικό στο εσωτερικό τμήμα επένδυσης της μεσαίας κολόνας Β να εκτεθεί σε πηγή θερμότητας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάφλεξή του και να προκαλέσει πυρκαγιά.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας]

TAGS