Alfa Romeo Stelvio και Giulia: Νέα ειδική έκδοση GT Junior

Alfa Romeo Stelvio και Giulia: Νέα ειδική έκδοση GT Junior

Αυτή είναι η ένατη (!) ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio που αποτίει φόρο τιμής σε ένα μοντέλο των ’60s.

Άλλη μια ειδική σειρά για την Giulia και τη Stelvio: Λίγες εβδομάδες ύστερα από τη σπέσιαλ έκδοση 6C Villa d’Este, εδώ έχουμε την GT Junior. Η αρχή είναι η ίδια: Ένα νεύμα σε ένα εμβληματικό μοντέλο του παρελθόντος της Alfa, την Giulia Coupé GT 1300 Junior που λανσαρίστηκε το 1966. Μοντέλο που πούλησε σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα και βασίστηκε στην Giulia Coupé Sprint GT.

Για τη σύγχρονη Giulia και τη Stelvio, η ειδική σειρά βασίζεται στην παραλλαγή Veloce, το σπορ μοντέλο και τελευταίο βήμα πριν από την Quadrifoglio. Σε απόχρωση Ocher Lipari, από την παλέτα «Old Times», και αλουμινένιες μαύρες ζάντες -19 ίντσες στην Guilia και 21 ίντσες στη Stelvio.

lfa Romeo Stelvio GT Junior 

Στο εσωτερικό, τα δερμάτινα καθίσματα έχουν κέντημα «GT Junior», το τιμόνι διαθέτει paddles για το σασμάν και η σειρά ξεχωρίζει από τις… άλλες ειδικές σειρές με ακόμα ένα κέντημα που υπάρχει στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, με τη σιλουέτα του ιστορικού μοντέλου και την αναγραφή «GT Junior».

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ημί-αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός πίσω, σύστημα hi-fi Harman Kardon, πανοραμική ηλιοροφή και επαγωγικό φορτιστή τηλεφώνου.

lfa Romeo Stelvio GT Junior

Η Giulia GT Junior φορά τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα των 280 ίππων, ενώ για τη Stelvio GT Junior επελέγη ο ντίζελ 2,2 lt ίππων των 210 ίππων Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο 8άρι κιβώτιο, με τη να διαθέτει επίσης στάνταρ Q4, τετρακίνηση που είναι προαιρετική στην Giulia. 

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν και πόσα αυτοκίνητα (πιθανώς κανένα) θα διατεθούν στην ελληνική αγορά, ως εκ τούτου ούτε την τιμή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube