Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM-2: Αναβάθμιση στους 120 ίππους

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM-2: Αναβάθμιση στους 120 ίππους

Η 1.600άρα τουρμποντίζελ καρδιά της μικρομεσαίας Alfa Romeo γίνεται πιο sportivo.

Για την Giulietta, ο 1.6 JTDM-2 κινητήρας αναβαθμίζεται πλέον από τους 105 στους 120 ίππους.

Η μέγιστη ροπή που αποδίδει δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως η κυριότερη διαφορά από πλευράς hardware είναι η τουρμπίνα που πλέον έχει πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας.
Έτσι, είναι όχι μόνο πιο δυνατός ώστε να δίνει πιο σπορ επιδόσεις αλλά και πιο οικονομικός και «καθαρός». Πλέον ικανοποιεί το πρωτόκολλο Euro6, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 10” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 km/h. Για τον προηγούμενο κινητήρα τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 11,3” και 185 km/h. Το κιβώτιο παραμένει χειροκίνητο 6άρι ενώ το σύστημα stop/start εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να περιορίζει την κατανάλωση στην πόλη. Η μέση τιμή της σύμφωνα με την Alfa Romeo είναι στα 3,8 lt/100 km, ενώ σε συνδυασμό με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης εκπέμπει μόνο 99 g CO2/km.

Τα ελαστικά αυτά ανήκουν στον εξοπλισμό της έκδοσης Progression, από την οποία δε λείπει τίποτα σημαντικό και ξεκινάει από τα 21.370 ευρώ μαζί με την απόσυρση και την τρέχουσα προσφορά. Η έκδοση Distinctive έχει 17άρες ζάντες και αισθητά περισσότερα αξεσουάρ άνεσης, με 1.200 ευρώ επιπλέον. Για όσους ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση υπάρχει ένα πρόγραμμα με επιτόκιο 5,25% κι άλλο ένα άτοκο. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο site της Alfa Romeo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube