Αγοράζοντας Citroën C4 Facelift

Αγοράζοντας Citroën C4 Facelift

Το δημοφιλές Citroën C4 ανανεώθηκε, απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό και προσφέρεται στις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές.

Το μικρό οικογενειακό της Citroën που παρουσιάστηκε το 2010 και έχει κατασκευαστεί σε πάνω 450.000 κομμάτια, ανανεώνεται για το 2015 αποκτώντας φρεσκαρισμένη εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και νέα γκάμα κινητήρων.

Στον τομέα της εμφάνισης, οι αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα νέα φώτα με τα LED ημέρας, στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17” Miami και στα δύο νέα χρώματα: Platinum Grey και Spirit Grey. Μάλιστα, τα μεταλλικά χρώματα κοστολογούνται πλέον 100 ευρώ φθηνότερα, δηλαδή στα 450.

Στην καμπίνα, πέρα από τις νέες ταπετσαρίες στα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών, νέα είναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας που πλέον έχει λιγότερα κουμπιά ευνοώντας την εργονομία και διαθέτει νέα έγχρωμη οθόνη αφής 7” για το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης SMEG. Σύμφωνα με τη Citroën, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ηχομόνωση της καμπίνας χρησιμοποιώντας νέα υλικά και μεθόδους ηχομόνωσης, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό βρίσκουμε κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και πανοραμική ηλιοροφή 1,3 m2. Ο εξοπλισμός ασφάλειας της ανανεωμένης C4 περιλαμβάνει ακόμα το σύστημα Lane Departure Warning System (LDWS) που σας ενημερώνει για αθέλητη αλλαγή λωρίδας και το Blind Spot Monitoring System (SAM) που επιβλέπει την τυφλή γωνία.

Στη νέα γκάμα κινητήρων, προσφέρονται δύο μοτέρ βενζίνης και τρία πετρελαίου που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων EU6 (εκτός του 1.6 HDi 90 που είναι EU5). Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού PureTech των 1,2 λίτρων αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο 110 ίππους και 20,9 kgm ροπής (PureTech 110) ή 130 ίππους και 23,4 kgm ροπής (PureTech 130), με τον τελευταίο να συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και σύστημα stop/start.



Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει τον 1.6 HDi των 90 ίππων, τον 1.6 BlueHDi με 100 ίππους και τον 1.6 e-HDi με 115 ίππους. Η ροπή στην πρώτη περίπτωση φτάνει τα 23,4 kgm, στη δεύτερη τα 25,9 και στην τρίτη τα 27,5 kgm. Οι δύο πρώτες εκδόσεις συνδυάζονται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη με τους 115 ίππους προσφέρεται με κιβώτιο έξι σχέσεων, αυτόματο ή χειροκίνητο.

Τα επίπεδα εξοπλισμού που προσφέρονται για την ανανεωμένη C4 είναι τρία: Live, Feel και Shine. Από το βασικό κιόλας επίπεδο εξοπλισμού Live ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ενώ αυτός της ενδιάμεσης έκδοσης Feel που προτείνουμε κιόλας είναι πραγματικά πλούσιος. Αυτός περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, hill assist, cruise control, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, SMEG Navi (σύστημα Multimedia με έγχρωμη οθόνη αφής 7” και ενσωματωμένο Navigation, CD/MP3, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack), αισθητήρες βροχής και φώτων, ηλεκτροχρωματικός καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, φώτα ημέρας τύπου LED, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου 16” Darwin και ρεζέρβα 16”.

Η τιμή της έκδοσης 1.6 e-HDi 115 STT Feel που προτείνουμε είναι 22.040 ευρώ και πέφτει στα 18.570 ευρώ μαζί με τις προσφορές που το συνοδεύουν, ενώ δεν επιβαρύνει και τον ιδιοκτήτη του με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Χρηματοδότηση
Η Citroën  προσφέρει χρηματοδοτικό πρόγραμμα χωρίς προκαταβολή, με επιτόκιο 8,1 % και αποπληρωμή σε έως 84 δόσεις. Παρακάτω παρουσιάζουμε ενδεικτικά δύο εκδοχές για το Citroën  C4 1.6 e-HDi 115 STT Feel.
Προκαταβολή   0% / 3.000 ευρώ
Μήνες   84 / 84
Δόση   € 290 / € 243

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube