Αγωνιστικό Mitsubishi L200 για τη σειρά SuperUtes

Αγωνιστικό Mitsubishi L200 για τη σειρά SuperUtes

Βελτιωμένο pickup με αγωνιστική ανάρτηση και απόδοση 344 PS.

Μια αγωνιστική έκδοση του Mitsubishi L200/Triton, θα τρέξει στο πρωτάθλημα 2019 ECB "SuperUtes" στην Αυστραλία όπου λαμβάνουν μέρος βελτιωμένα pickup.

Το Mitsubishi L200/Triton SuperUte φορά μια βελτιωμένη έκδοση του turbo-diesel κινητήρα 2,4 λίτρων που αποδίδει 344 PS και 677 Nm ροπής και συνεργάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο Tremac 6060. Ο κινητήρας διατηρεί το αλουμινένιο block και τα πιστόνια του εργοστασιακού μοτέρ αλλά διαθέτει ενισχυμένους εκκεντροφόρους, μεγαλύτερο intercooler, νέο σύστημα ψύξης, εξαγωγή Torqit και μεγαλύτερο GTurbo.

Χάρη στις βελτιώσεις, το αγωνιστικό pickup ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100km/h σε κάτω από 3,5" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 241 km/h.

SuperUte

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντά του εντός πίστας, η εμπρός ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί με ελατήρια SupaShock ενώ στο οπίσω μέρος η γεωμετρία είναι εντελώς καινούρια με διαφορικό αγωνιστικού τύπου και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ SupaShock τα οποία αντικατέστησαν τα φύλλα σούστας του εργοστασιακού pickup. Επιπλέον, πίσω από τις ζάντες 20" που φορούν ελαστικά Yokohama R-spec κρύβονται φρένα της Brembo. Όσο για το βάρος, όλα τα μοντέλα της σειράς ζυγίζουν 1.800 kg για πιο δίκαιο ανταγωνισμό.

Η ομάδα Team Triton Racing έχει 6 αγωνιστικά L200/Triton για τη φετινή σεζόν, πίσω από το τιμόνι των οποίων θα βρεθούν οι οδηγοί Elliot Barbour, Cameron Crick, Craig Dontas αλλά και ο Toby Price.

Το πρόγραμμα της σειράς SuperUtes περιλαμβάνει 24 αγώνες μέσα σε 8 εβδομάδες. Στον πρώτο αγώνα που έλαβε χώρα στην Αδελαίδα τον Μάρτιο, το μοντέλο της Mitsubishi τερμάτισε στην τρίτη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mitsubishi Triton Absolute

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube