Το άγνωστο Brabham BT62 παίρνει το ρεκόρ πίστας από το αγωνιστικό R8 GT3 [video]

Το άγνωστο Brabham BT62 παίρνει το ρεκόρ πίστας από το αγωνιστικό R8 GT3 [video]

Το πιστάδικο supercar Brabham BT62 σπάει το ρεκόρ του αγωνιστικού Audi R8 GT3 στο αυστραλέζικο Nurburgring, στην πίστα Bathrust.

Το όνομα Brabham είναι σπουδαίο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Sir Jack Brabham ως οδηγός αλλά και ως ιδιοκτήτης ομάδας έχει στο παλμαρέ του τρεις Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών και δύο Κατασκευαστών στη Formula 1. H Brabham, ως αγωνιστική ομάδα, ιδρύθυκε το 1948 και ξεκίνησε να κατασκευάζει τα δικά της μονοθέσια το 1961. Αρχικά για ίδια χρήση, εν συνεχεία για πελάτες.

Η Brabham Automotive ήρθε σχετικά πρόσφατα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Υπό την διοίκηση του David Brabham μπήκε στην αγορά των supercars, με σκληροπυρηνική φιλοσοφία και στόχο να δημιουργεί  αυτοκίνητα εστιασμένα σε χρήση στην πίστα και όχι απλώς για φιγούρα. Το πρώτο δημιούργημα ήταν το BT 62 το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο. Με βάρος χωρίς υγρά μόλις 972 kg και έναν κινητήρα V8  5,4 λίτρων με απόδοση 710 PS και 68 kgm ροπή, σειριακό εξάρι κιβώτιο και αεροδυναμική σχεδίαση ικανή να παράγει 1.200 kg κάθετης δύναμης, το Brabham BT 62 είναι εξωφρενικά, ανατριχιαστικά γρήγορο. Και το επιβεβαιώνει ξεκινώντας μια «εκστρατεία» να κατακτήσει το ρεκόρ σε διάσημες πίστες.

Η Brabham είναι μια αγγλο-αυστραλέζικη εταιρεία, για αυτό ξεκίνησε την «επίθεση» από τη φημισμένη πίστα Mount Panorama Bathrust στην Αυστραλία. Είναι μια υπέροχη διαδρομή, με κομμάτι κανονικής πίστας, με μεγάλες εξόδους διαφυγής, κ.λπ, αλλά και ένα τμήμα που ακολουθεί το ανάγλυφο των λόφων, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, τυφλές στροφές και τοίχους να οριοθετούν το δρόμο, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται. Το Bathrust 1000 που γίνεται τον Οκτώβριο είναι ο διασημότερος αγώνας αντοχής στο από εκεί μισό του πλανήτη, όπως και οι 12 Ώρες του Bathrust.

Στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης που ακόμα συνεχίζονται, το Brabham ΒΤ 62 με τον Luke Youlden, οδηγό στο αυστραλέζικο Supercars Championship, έσπασε το ρεκόρ πίστας στο Bathrust με χρόνο 1’58”69. Το προηγούμενο ρεκόρ, με χρόνο 1’59”291 κατείχε ένα αγωνιστικό Audi R8 Ultra GT3. Ενώ τα V8 Supercars του Superecars Championship γυρνούν πάνω από τα δύο λεπτά, στη ζώνη των 2’05”, σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών. Το γεγονός είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι το Brabham BT 62 είναι μεν ένα πιστάδικο αυτοκίνητο για trackday χρήση, αλλά όχι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό και μάλιστα με χρόνια εξέλιξης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube