Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε αντιολισθητικές αλυσίδες για τα χιόνια

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε αντιολισθητικές αλυσίδες για τα χιόνια

Εκεί που το χιόνι και ο πάγος σταματούν το αυτοκίνητο, έρχεται η Autoplus με μια ευρεία γκάμα συστημάτων για την ενίσχυση της πρόσφυσης του αυτοκινήτου σας.

Autoplus

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι οδηγοί στην Ελλάδα έρχονται αντιμέτωποι με χιόνι, πάγο και άσφαλτο.Τα περισσότερα αντιολισθητικά συστήματα που προσφέρονται στην αγορά για αυτοκίνητα είναι μόνο για χιόνι, άλλα είναι για χιόνι και για πάγο και σχεδόν κανένα σύστημα δεν καλύπτει παρατεταμένη οδήγηση στην άσφαλτο. Μερικά συστήματα όμως έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν περισσότερα χιλιόμετρα στην άσφαλτο και φυσικά είναι κατάλληλα και για οδήγηση σε χιόνι ή πάγο.

Πλέον, βάσει νόμου καθίσταται υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους οδηγούς που δεν θα μεριμνήσουν, σε μια τέτοια περίσταση, να έχουν στο αυτοκίνητό τους κάποιο από τα πιο κάτω αντιολισθητικά συστήματα, υπάρχει σχετικό πρόστιμο.

Τα αντιολισθητικά συστήματα που κυκλοφορούν είναι:
Α. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Β. ΧΙΟΝΟΚΟΥΒΕΡΤΕΣ – ΚΑΛΤΣΕΣ - ΠΑΝΙΑ 
Είναι κατάλληλες ΜΟΝΟ για Χιόνι και για Πάγο (όχι διαβρωμένο)

Γ. ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟ

Δ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Το αντιολισθητικό σύστημα που θα προμηθευτούμε θα πρέπει:
Α. Να είναι ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Β. Να είναι ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ για τα Λάστιχα μας

Γ. Να γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να το ΒΑΖΟΥΜΕ και να το ΒΓΑΖΟΥΜΕ

Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα, αυτή που διανύουμε είναι η ιδανική περίοδος να προμηθευτείτε όλο τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για το κρύο, το χιόνι και τον πάγο. Τα αντιολισθητικά συστήματα διακρίνονται στις λεγόμενες παραδοσιακές αλυσίδες, στις χιονοκουβέρτες-κάλτσες-πανιά, στις αλυσίδες από λάστιχο και στα ειδικά συστήματα.

Ποιο, όμως, είναι το αντιολισθητικό σύστημα για τις δικές σας ανάγκες;

Αντιολισθητικές Αλυσίδες
autoplus
Οι παραδοσιακές αντιολισθητικές αλυσίδες που είναι και οι πιο δημοφιλείς , τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς του αυτοκινήτου με προσοχή ώστε να μην φύγουν από τη θέση τους και προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο. Οι αλυσίδες χιονιού ενδείκνυνται για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και στον πάγο εφόσον κινείστε με χαμηλή ταχύτητα.

Χιονοκουβέρτες - Κάλτσες - Πανιά
autoplus
Οι αλυσίδες τύπου χιονοκουβέρτας είναι πιο εύκολες στην τοποθέτησή τους σε σχέση με τις παραδοσιακές και χρησιμεύουν για οδήγηση σε μαλακό χιόνι και πάγο αλλά όχι σε άσφαλτο  και για οδήγηση σε πάγο που δεν έχει διαβρωθεί. Οι κάλτσες-πανιά είναι περισσότερο εύθραυστες και ευαίσθητες στο να σκιστούν όταν χρησιμοποιούνται σε σημεία του οδοστρώματος που δεν υπάρχει χιόνι.

Αλυσίδες από λάστιχο
autoplus
Σχετικά με τις αλυσίδες από λάστιχο, είναι πιο ανθεκτικές και σταθερές σε σχέση με τις απλές αλυσίδες. Οι αλυσίδες από λάστιχο είναι εύκολες στην τοποθέτησή τους και ενδείκνυνται για κάθε οδόστρωμα. Είναι ιδανικές για μεγάλες διαδρομές έως και 50 χλμ/ώρα.

Ειδικά Συστήματα
autoplus
Τα ειδικά συστήματα αλυσίδων είναι κατάλληλα για πολύωρη οδήγηση σε οδόστρωμα με πολύ χιόνι και πάγο . Τοποθετούνται εύκολα καθώς δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία. Προσφέρουν αξεπέραστο κράτημα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και τα προτιμούν συνήθως επαγγελματίες οδηγοί.

Στην Autoplus, το προσωπικό είναι εξειδικευμένο και πρόθυμο να σας λύσει κάθε απορία για κάθε τύπο αντιολισθητικού συστήματος και να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές τοποθέτησης.

Για κάθε απρόοπτο, είναι καλό να υπάρχει το κατάλληλο αντιολισθητικό σύστημα για το αυτοκίνητο μας.

Και ακόμα καλύτερο θα ήταν να το προμηθευτούμε πριν έρθουν τα χιόνια. Αλλά και να το δοκιμάσουμε πάνω στα λάστιχα του αυτοκινήτου μας πριν το αγοράσουμε!

Σημαντική σημείωση: Όλες οι αλυσίδες που αναφέρονται μπαίνουν και βγαίνουν στο λεπτό χωρίς κόπο, χωρίς ανύψωση, χωρίς μετακίνηση του αυτοκινήτου!

Καιρός για αλυσίδες λοιπόν; Καιρός για Autoplus!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube