Τα highlights της νέας Mercedes-Benz GLA

Τα highlights της νέας Mercedes-Benz GLA

Υλοποιώντας σημαντικές βελτιώσεις στην έτσι κι αλλιώς πολύ πετυχημένη συνταγή της πρώτης γενιάς, η νέα GLA φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχία και έχει κάθε λόγο να το κάνει.

Η Mercedes-Benz περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τους κεντρικούς πυλώνες επάνω στους οποίους χτίστηκε η δεύτερη γενιά του μικρότερου SUV της: Ισχυρός χαρακτήρας, περισσότερη ευρυχωρία και κορυφαία ασφάλεια. Το DRIVE τους αναλύει, προκειμένου να αναδείξει τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.

Με αυτοπεποίθηση
Μεγαλύτερη, δυναμική όπως πάντα και πιο κομψή από ποτέ, η νέα Mercedes-Benz GLA έχει αδιαμφισβήτητα πετύχει στο αισθητικό κομμάτι. Η σχεδιαστική γραμμή είναι καθαρή και βασίζεται στο παιχνίδι με το φως και τις σκιές για να εντυπωσιάσει, σε αντίθεση με τις ακμές του παρελθόντος.

Mercedes-Benz GLA

Ταυτόχρονα οι μυώδεις επιφάνειες και οι μικροί πρόβολοι ξεκαθαρίζουν αμέσως την ταυτότητα ενός SUV το οποίο επιπλέον είναι πολύ αεροδυναμικό, με συντελεστή Cd που ξεκινά από το 0,28. Ως γνήσιο SUV, η νέα GLA έχει αποκτήσει πιο λειτουργικό προφίλ, χάρη σε λεπτομέρειες όπως οι πόρτες που καλύπτουν τα μαρσπιέ προκειμένου να μην λερώνεσαι στο μπες-βγες, αλλά και τα πίσω φώτα που είναι χωρισμένα σε δύο μέρη. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι ορατό στο σκοτάδι ακόμα και με την πίσω πόρτα ανοιχτή, ενώ το άνοιγμά της τελευταίας έχει γίνει μεγαλύτερο για πιο εύκολη φόρτωση.

Οικογενειακή αναβάθμιση
Εκτός την τεράστια αναβάθμιση σε απτή ποιότητα και ψηφιακή τεχνολογία, η καμπίνα της GLA έχει αναβαθμιστεί και στην ευρυχωρία. Χάρη στα 3 cm που αυξήθηκε το μεταξόνιο, υπάρχουν έως και 11,6 cm περισσότερα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ σημαντικά μεγαλύτερο είναι και το συνολικό πλάτος.

Mercedes-Benz GLA

Αισθητό είναι το όφελος και στον χώρο αποσκευών που έφτασε τα 435 lt, αποκτώντας παράλληλα στάνταρ διπλό πάτωμα και τη δυνατότητα για αυξομείωση χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα. Το τελευταίο μπορεί να έχει πλάτη που χωρίζεται είτε σε αναλογία 40:60 είτε σε 40:20:40, για να διαμορφώνεις την καμπίνα ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και να χωρούν ογκώδη αντικείμενα.

Παρατηρώντας τα πάντα, φροντίζοντας για τα πάντα
Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία της υποβοήθησης του οδηγού, διατίθεται στη νέα GLA. Το Driving Assistance Package, όπως ονομάζεται συνολικά το σύστημα, έχει επιπρόσθετες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν ακόμα πιο εξελιγμένη αυτόνομη οδήγηση, έλεγχο διασταυρώσεων, ακόμα και την αυτόματη δημιουργία διαδρόμου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ακινητοποίησης σε αυτοκινητόδρομο.

Mercedes-Benz GLA

Είναι ίσως περιττό να αναφερθούν τα συστήματα που διατηρούν το αυτοκίνητο στην επιθυμητή πορεία και που ελέγχουν συνεχώς την εγρήγορση του οδηγού, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Ωστόσο είναι χρήσιμη η επισήμανση πως εξελίσσονται και βελτιώνονται διαρκώς για να αποδίδουν όλο και καλύτερα.

Ανακαλύψτε και διαμορφώστε τη δική σας Mercedes-Benz GLA στον configurator της εταιρείας ή δείτε την από κοντά σε κάποιον εξουσιοδοτημένο διανομέα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube