Το συναίσθημα συναντά τη λογική στο νέο Suzuki SWIFT

Το συναίσθημα συναντά τη λογική στο νέο Suzuki SWIFT

Το νέο Suzuki SWIFT είναι αναμφίβολα μια επιλογή που εκφράζει συναίσθημα. Αλλά με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες, επιβεβαιώνει την αξιοπιστία του ονόματος της Suzuki.

Η ζωηρή διάθεση για οδήγηση γίνεται καθησυχαστικά απολαυστική χάρη στην αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας του νέου Suzuki SWIFT. Κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία δεν βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο περισσότερο από το νέο SWIFT, από την άλλη κανένα δεν ξεπερνά το μικρό της Suzuki σε τεχνολογία εξελιγμένη να προλαμβάνει τα λάθη ή να μειώνει δραστικά τις συνέπειες μιας σύγκρουσης όταν αυτή είναι πλέον αναπόφευκτη.

Το νέο SWIFT ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας των σουπερμίνι στην πληρότητα και ευφυΐα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Μάτια δεκατέσσερα
Το σύστημα Dual Sensor Brake Support κάνει ό,τι ακριβώς υπόσχεται. Με τη βοήθεια μίας κάμερας και ενός ανιχνευτή laser που βρίσκονται στο παρμπρίζ στο ύψος του εσωτερικού κεντρικού καθρέφτη, και ενός δεύτερου ραντάρ που σαρώνει κάθε χιλιοστό μπροστά από το αυτοκίνητο ανά χιλιοστό. Ελέγχει το περιβάλλον για τυχόν εμπόδια, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης μέσω του Brake Assist και προειδοποιεί εγκαίρως τον οδηγό με ηχητικό σήμα και φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό. Αν εκείνος δεν είναι σε θέση να αντιδράσει, το αυτοκίνητο θα το κάνει μόνο του επιβραδύνοντας δυνατά, χάρη στην αυτόματη επενέργεια φρένων.

Κι αν το σύστημα Dual Sensor Brake Support είναι ο φύλακας άγγελος σας στην πόλη και στο ταξίδι τα έξυπνα ηλεκτρονικά του νέου SWIFT δεν θα σας άφηναν μόνους. Σε ταχύτητα από 60 km/h και πάνω, η λειτουργία Lane Departure Warning επιτρέπει στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου να αντιλαμβάνονται αν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να παρεκκλίνει την πορεία του. Η ηχητική προειδοποίηση, η φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, και η δόνηση ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του οδηγού προκειμένου να επιστρέψει ο ίδιος στην προκαθορισμένη πορεία του. Ο ίδιος αλγόριθμος, επιτρέπει τη διάγνωση της κίνησης μεταξύ των διαγραμμίσεων ή της άσκοπης και συνεχούς αλλαγής λωρίδας, συμπτώματα είτε επιπολαιότητας, είτε μεγάλης κόπωσης.

Αν και σουπερμίνι, το νέο SWIFT είναι ένα αυτοκίνητο για ταξίδια. Όπως αποδεικνύει η ύπαρξη cruise control με λειτουργία αυτομάτως προσαρμοζόμενης ταχύτητας και απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Με λίγα λόγια, επιλέγεις την ταχύτητα του ταξιδιού σου και αφήνεις τα «δεκατέσσερα μάτια» του νέου Suzuki SWIFT να ελέγχουν τη ροή της κυκλοφορίας εμπρός, αυξομειώνοντας αναλόγως την ταχύτητα. Μειώνοντάς την όταν ένα φορτηγό εμπρός θα κινείται πιο αργά, χωρίς όμως ποτέ να ξεπερνά την ταχύτητα που έχεις επιλέξει ως μέγιστη. Το σύστημα λειτουργεί από τα 40 ως τα 160 km/h.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα είναι τα αυτόματα φώτα με λειτουργία αυτόματης μεγάλης σκάλας. Σε σκοτεινό περιβάλλον κάνουν τη νύχτα μέρα. Μόλις όμως αντιληφθούν αντιθέτως διερχόμενο ή προπορευόμενο αυτοκίνητο, η δέσμη χαμηλώνει αυτόματα για να μην τυφλώνει τους άλλους οδηγούς. Εκτός από καλύτερη ορατότητα, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να συγκεντρωθεί σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία. Στην ασφάλεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube