SsangYong Tivoli & XLV

SsangYong Tivoli & XLV

Escape from the ordinary

Τα μικρομεσαία crossover της κορεάτικης SsangYong συνδυάζουν το στιλ με την πρακτικότητα και τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Η κορεατική SsangYong έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή αυτοκινήτων 4x4 και δίκαια θεωρείται premium κατασκευαστής. Μάλιστα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, πραγματοποιεί στοχευμένες συμφωνίες με εταιρείες-κολοσσούς για την εξέλιξη κινητήρων και μηχανικών μερών, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική και την υπόστασή της.

Το μικρότερο μοντέλο της SsangYong (Double DragonΔιπλός Δράκος), ανήκει στην κατηγορία των μικρών crossover (4,2 m μήκος) που σφύζει από ζωή και ονομάζεται Tivoli. Την ξεχωριστή εμφάνισή του επιμελήθηκε η ίδια η SsangYong, με στόχο βέβαια τα σχεδιαστικά «θέλω» των Ευρωπαίων. Οι έντονες ακμές, οι μυώδεις «ώμοι» και η μεγάλη μάσκα του χαρίζουν δυναμικό και επιβλητικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πληθώρα συνδυασμών στο χρώμα του αμαξώματος και στους τροχούς, το Tivoli μπορεί να εξατομικευθεί και να δείχνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Η καμπίνα ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο, με ταμπλό που αποτελείται από καλά μονταρισμένα μαλακά πλαστικά, και δυνατότητα χρωματικής εξατομίκευσης με τρεις επιλογές. Το σαλόνι είναι ευρύχωρο για έως και πέντε ενηλίκους επιβάτες και κανείς δεν θα παραπονεθεί για το χώρο στα πόδια του ή για τον «αέρα» πάνω από το κεφάλι του. Ο χώρος αποσκευών έχει μεγάλη χωρητικότητα (423 lt) και θα βολέψει όλες τις αποσκευές σας. Επιπλέον, οι θήκες για τα μικροπράγματα είναι πάρα πολλές και μεγάλες, κάτι που ευνοεί την καθημερινή συμβίωση με το Tivoli.

Το αδελφό XLV είναι 23,8 cm μακρύτερο από το Tivoli, φτάνοντας τα 4,44 m. Το επιπλέον μήκος μεταφράζεται σε χώρο αποσκευών 720 lt, δηλαδή το μεγαλύτερο της κατηγορίας του. Και εδώ η καλοφτιαγμένη καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε επιβάτες.

Οι εκδόσεις κινητήρα των Tivoli και XLV είναι τρεις, όλες με χωρητικότητα 1,6 λίτρων. Ο βενζινοκινητήρας e-XGi160 αποδίδει 128 ίππους και 16,3 kgm ροπή και έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί και με κιτ υγραεριοκίνησης, δημιουργώντας έτσι την «ECO» έκδοση των μοντέλων. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση του Tivoli γίνεται από την BRC Italia με την έγκριση της SsangYong και το καύσιμο ψεκάζεται στο θάλαμο καύσης σε υγρή μορφή. Τα πλεονεκτήματα του σύγχρονου αυτού συστήματος είναι η άμεση σύνδεση με τη θύρα OBD του αυτοκινήτου, καθώς και η μικρότερη ανάγκη για συντήρηση (κάθε 15.000 km ή κάθε χρόνο).

Η μετάβαση γίνεται από ένα διακόπτη αριστερά από το τιμόνι, ο οποίος σας πληροφορεί και για το πόσο καύσιμο απομένει στο ρεζερβουάρ. Το τελευταίο έχει χωρητικότητα 54 λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι φουλάροντας τα δύο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου θα χρειαστεί ανεφοδιασμός ύστερα από τουλάχιστον 1.250 km.

Η άλλη έκδοση είναι η πετρελαιοκίνητη e-XDi που αποδίδει 115 ίππους και 30,6 kgm ροπή. Επιπλέον, η ντίζελ έκδοση είναι η μόνη που μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα τετρακίνησης Active 4WD. Το σύστημα αυτό μπορεί να στείλει από το 0% έως το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες. Για τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση στο χιόνι ή στο χώμα, μπορεί και να κλειδωθεί στο 50:50. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα των Tivoli και XLV συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ εναλλακτικά μπορούν να εφοδιαστούν και με αυτόματο 6άρι. Το τελευταίο μάλιστα έχει τρία προγράμματα (Eco, Power και Winter) και δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας.

Από πλευράς εξοπλισμού, τα Tivoli και XLV έχουν μπόλικες δυνατότητες εξατομίκευσης και πολλά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Στον εξοπλισμό ασφάλειας βρίσκουμε επτά αερόσακους μαζί με αυτόν για τα γόνατα του οδηγού και σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESP που πλαισιώνεται από επιπλέον βοηθήματα ασφαλείας: Σύστημα Ενεργής Προστασίας Ανατροπής (ARP), Σύστημα Ενίσχυσης Πέδησης (BAS) και Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης στην Ανηφόρα (HSA). Επιπλέον στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει το «Safety Pack» που περιλαμβάνει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού: Προειδοποίηση για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση (FCW), Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (AEB), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (LDW), Υποβοήθηση Παραμονής στη Λωρίδα (LKA), Αυτόματη Λειτουργία Μεγάλης Σκάλας Προβολέων (HBA) και Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (TSR).

Οι νέες μειωμένες τιμές ξεκινούν από τις €16.340 για το Tivoli και από τις €17.930 για το μεγαλύτερο και πιο πρακτικό XLV, με το συνολικό όφελος να φτάνει έως τα €2.500, για το XLV.

Τέλος, τα νέα μοντέλα της SsangYong διαθέτουν πληρέστατο πακέτο after sales που περιλαμβάνει εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, 5ετή δωρεάν οδική βοήθεια και 5ετές(*) δωρεάν service (εργασία & ανταλλακτικά).
(*)Για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων

[Πηγή: SsangYong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube