SONAX: Χαρίστε μια δεύτερη νιότη στο αυτοκίνητό σας

SONAX: Χαρίστε μια δεύτερη νιότη στο αυτοκίνητό σας

Τα προϊόντα SONAX αποτελούν την κορυφαία επιλογή για την περιποίηση του αυτοκίνητου.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι μπορεί να μην αποτελεί την πιο ευχάριστη διαδικασία, όταν όμως γίνει σωστά μας γεμίζει με έντονο αίσθημα ικανοποίησης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι να επιλέξουμε τη σωστή μέρα και ώρα. Θα ακουστεί παράλογο, αλλά είναι προτιμότερο να το πραγματοποιήσετε μια συννεφιασμένη μέρα παρά μια ηλιόλουστη.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μοιάζει ιδανικό να γίνει μια καλή ημέρα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η ζέστη θα στεγνώσει το αυτοκίνητο μεταξύ του πλυσίματος και του σκουπίσματος, με αποτέλεσμα να αφήσει λεκέδες αλάτων το νερό. Ταυτόχρονα, η ζέστη θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων καθαρισμού. Για αυτό τον λόγο προτιμήστε μια παχιά σκιά ή πραγματοποιήστε τη διαδικασία πλυσίματος νωρίς το πρωί ή αργά του απόγευμα που θα έχει πέσει και η θερμοκρασία -και ο ήλιος.

Αφού πρώτα βρούμε το σωστό μέρος, θα πρέπει να βρέξουμε το αυτοκίνητο με καθαρό νερό για να απομακρύνουμε τη σκόνη και τη χοντρή βρομιά. Σε αυτό το σημείο εμείς προτείνουμε να συνδέσετε στην παροχή νερού ένα πλυστικό μηχάνημα, καθώς θα απομακρύνετε πιο εύκολα τη βρομιά και θα σας γλυτώσει χρόνο από το πλύσιμο. Θα πρέπει όμως να ρυθμίσετε τη λειτουργία του σε χαμηλή προς μέτρια πίεση για να μην «τραυματίσετε» το χρώμα και τις πλαστικές τσιμούχες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία (παράθυρα, φώτα, θόλους τροχών).

Το πλύσιμο χρειάζεται να ξεκινήσει από τις ζάντες του αυτοκίνητου που απαιτούν αρκετή προσοχή λόγω του ότι εκτός από την σκόνη της ατμόσφαιρας, γεμίζουν και με σκόνη από τα τακάκια. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να τις καθαρίσουμε με ειδικό καθαριστικό ενισχυμένης δράσης όπως το Rim Star της SONAX που όχι μόνο διαλύει με τρομερή ευκολία την βρομιά, αλλά προσφέρει και την πολυπόθητη στιλπνότητα που θέλουμε.

Το αλάτι, το χώμα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όλο τον χειμώνα, θάμπωσαν το χρώμα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό μας να δείχνει ταλαιπωρημένο. Για να επανέλθει σε «εργοστασιακό» επίπεδο το χρώμα θα πρέπει το πλύσιμο στο χέρι να γίνει με ειδικό σαμπουάν που περιέχει και γυαλιστικό, και απομακρύνει ευκολότερα τη βρομιά, επαναφέροντας την χαμένη γυαλάδα του χρώματος.

Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε το αυτοκίνητο με ένα πανί μικροϊνών ή μια λεπίδα σιλικόνης, προχωράμε στο γυάλισμα του αμαξώματος με το Hybrid NPT της σειράς προϊόντων Xtreme της SONAX. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα του κεριού με ειδικό σφουγγάρι και ύστερα καθαρίζουμε με ένα καθαρό πανί μικροϊνών για να απλωθεί σωστά και να φρεσκάρει το βερνίκι. Στην συνέχεια μπορούμε να εφαρμόσουμε το σκληρό κερί που πέρα από την μεγαλύτερη προστασία και την εκτυφλωτική γυαλάδα, δεν επιτρέπει στο νερό να δημιουργήσει «λεκέδες» χάρη στις υδροαπωθητικές ιδιότητές του.

Επιπλέον, για ακόμα μεγαλύτερη προστασία και μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα που θα αντέξει για καιρό, μπορούμε να εφαρμόσουμε το ειδικό κερί Brilliant Wax 1 που δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας πάνω από το βερνίκι. Έτσι προστατεύεται ακόμα πιο αποτελεσματικά το χρώμα και δεν ταλαιπωρείται το βερνίκι.

Σειρά για καθάρισμα ύστερα από το αμάξωμα παίρνουν οι γυάλινες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει δεν αφήνει χνούδι και ένα καθαριστικό τζαμιών που απωθεί την υγρασία. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ανοίξετε ελαφρώς το παράθυρο για να καθαρίσετε το σημείο που εφαρμόζει με το τελάρο της πόρτας, ενώ μην αμελήσετε να καθαρίσετε και τους καθρέφτες. Το καθαριστικό τζαμιών χρειάζεται να είναι ειδικό σκεύασμα για αυτοκίνητα από την γκάμα της SΟΝΑΧ, όπως το Glass Clear της σειράς Χtreme, και όχι κάποιο προϊόν για τη λάτρα του σπιτιού που δημιουργεί ιριδισμούς.

Η ιστορία της SONAX ξεκινά πολλές δεκαετίες πίσω και χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτει και την εμπειρογνωσία που έχει αποκομίσει, προσφέρει μία ατελείωτη γκάμα προϊόντων περιποίησης αυτοκίνητου.

Η φροντίδα του αυτοκίνητου μας έχει αφετηρία την εικόνα του αμαξώματος, γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα ειδικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά και αναζωογονούν το χρώμα, εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που διαρκεί ακόμα περισσότερο. Έτσι θα έχουμε ένα πεντακάθαρο αυτοκίνητο σε κατάσταση «βιτρίνας» που θα διατηρήσει καλύτερα την αξία του με την πάροδο του χρόνου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά και την πλήρη γκάμα προϊόντων περιποίησης αυτοκινήτου της SONAX, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

SONAX Car Wash

[Πηγή: SONAX]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube