Προμηθευτήκατε τις υποχρεωτικές -πλέον- αντιολισθητικές αλυσίδες;

Προμηθευτήκατε τις υποχρεωτικές -πλέον- αντιολισθητικές αλυσίδες;

Εκεί που το χιόνι και ο πάγος σταματούν το αυτοκίνητο, έρχεται η Autoplus με μια ευρεία γκάμα συστημάτων για την ενίσχυση της πρόσφυσης του αυτοκινήτου σας και την αποφυγή του προστίμου.

Μετά από μια πολύμηνη καλοκαιρία μπαίνουμε πλέον για τα καλά στο Χειμώνα, όπου ο καιρός γίνεται κατά κανόνα… απρόβλεπτος, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Τα τελευταία χρόνια δε ολοένα και περισσότερες περιφέρειες της χώρας έρχονται αντιμέτωπες με τα προβλήματα που δημιουργούν το χιόνι και ο πάγος. Από κοντά και οι οδηγοί που κινούνται σε αυτές τις περιοχές και ψάχνουν απεγνωσμένα για καλύτερη πρόσφυση μόλις οι πρώτες νυφάδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Πέρα από τον καιρό, υπενθυμίζουμε ότι πλέον επιβάλλεται και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όλα τα οχήματα να είναι προετοιμασμένα για αυτές τις συνθήκες.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, η τήρηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν να είναι προετοιμάσμενοι. Αν δεν είναι κινδυνεύουν με πρόστιμο 80 ευρώ. 

Από την άλλη, να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν το απαιτούν και δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις, οι οδηγοί δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα αντιολισθητικά μέσα στα οχήματα τους. 

Οφείλοντας πάντως για άλλη μια χρονιά να προετοιμαστούμε, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στην αγορά και να δούμε ποια αντιολισθητικά συστήματα προσφέρονται και ποιο είναι το κατάλληλο για το αυτοκίνητό μας. Τονίζοντας πρώτα απ’ όλα ότι το αντιολισθητικό σύστημα που θα προμηθευτούμε θα πρέπει:
Α. Να είναι ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Β. Να είναι ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ για τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας
Γ. Να γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να το ΒΑΖΟΥΜΕ και να το ΒΓΑΖΟΥΜΕ

Ποιο είναι όμως τα αντιολισθητικά συστήματα και ποιες ανάγκες καλύπτουν;

Αλυσίδες από λάστιχο
Σχετικά με τις αλυσίδες από λάστιχο, είναι πιο ανθεκτικές και σταθερές σε σχέση με τις απλές αλυσίδες. Οι αλυσίδες από λάστιχο είναι εύκολες στην τοποθέτησή τους και ενδείκνυνται για κάθε οδόστρωμα. Είναι ιδανικές για μεγάλες διαδρομές έως και 50 km/h.

Autoplus αλυσίδες

Ειδικά Συστήματα
Τα ειδικά συστήματα αλυσίδων είναι κατάλληλα για πολύωρη οδήγηση σε οδόστρωμα με πολύ χιόνι και πάγο . Τοποθετούνται εύκολα καθώς δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία. Προσφέρουν αξεπέραστο κράτημα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και τα προτιμούν συνήθως επαγγελματίες οδηγοί.

Autoplus αλυσίδες

Αντιολισθητικές Αλυσίδες
Οι παραδοσιακές αντιολισθητικές αλυσίδες που είναι και οι πιο δημοφιλείς , τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς του αυτοκινήτου με προσοχή ώστε να μην φύγουν από τη θέση τους και προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο. Οι αλυσίδες χιονιού ενδείκνυνται για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και στον πάγο εφόσον κινείστε με χαμηλή ταχύτητα.

Autoplus αλυσίδες

Χιονοκουβέρτες - Κάλτσες – Πανιά
Οι αλυσίδες τύπου χιονοκουβέρτας είναι πιο εύκολες στην τοποθέτησή τους σε σχέση με τις παραδοσιακές και χρησιμεύουν για οδήγηση σε μαλακό χιόνι και πάγο αλλά όχι σε άσφαλτο  και για οδήγηση σε πάγο που δεν έχει διαβρωθεί. Οι κάλτσες-πανιά είναι περισσότερο εύθραυστες και ευαίσθητες στο να σκιστούν όταν χρησιμοποιούνται σε σημεία του οδοστρώματος που δεν υπάρχει χιόνι.

Autoplus αλυσίδες

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Autoplus είναι πρόθυμο να σας λύσει κάθε απορία για κάθε τύπο αντιολισθητικού συστήματος και να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές τοποθέτησης.

Για κάθε απρόοπτο, είναι καλό να υπάρχει το κατάλληλο αντιολισθητικό σύστημα για το αυτοκίνητο μας. Και ακόμα καλύτερο θα ήταν να το προμηθευτούμε πριν έρθουν τα χιόνια. Αλλά και να το δοκιμάσουμε πάνω στα λάστιχα του αυτοκινήτου μας πριν το αγοράσουμε!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube