Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τον Ήλιο;

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τον Ήλιο;

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε αυτοκίνητο ταλαιπωρείται, γι’ αυτό και είναι απαραίτητα αξεσουάρ όπως μια ποιοτική κουκούλα και τα σωστά καλύμματα για τα καθίσματα. Πώς όμως γίνεται η σωστή επιλογή τους;

Όσο κι εάν η σωστή προστασία του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο καλοκαιρινός συνδυασμός του καυτού ήλιου, της σκόνης αλλά και του αλατιού, ταλαιπωρεί ακόμα πιο πολύ το αυτοκίνητό μας. 

Η κουκούλα προστατεύει κάθε εποχή του χρόνο το αμάξωμα του αυτοκινήτου από την σκόνη, την ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, τις πατημασιές ζώων, αλλά και από τις κουτσουλιές των πουλιών και το ρετσίνι των δέντρων, ουσίες που είναι διαβρωτικές και προκαλούν μεγάλες -και μόνιμες- φθορές! Όπως είναι λογικό βέβαια, η κουκούλα προστατεύει και την καμπίνα του αυτοκινήτου από την ηλιακή ακτινοβολία, οπότε το κέρδος είναι διπλό.

Επιπλέον, εάν δεν έχουμε την δυνατότητα στεγαζόμενου πάρκινγκ και παρκάρουμε το αυτοκίνητο υπαίθρια, με την χρήση της κουκούλας το όχημα μας -και η καμπίνα του- δεν είναι ορατό σε κακοπροαίρετους και επίδοξους κλέφτες.

Autoplus

Η επιλογή της κουκούλας όσο και αν μοιάζει απλή υπόθεση, δεν είναι. Γι’ αυτό και εμείς σε συνεργασία με την Autoplus συντάξαμε μία λίστα με τα βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά της κουκούλας για το αυτοκίνητό σας:

- η κουκούλα πρέπει να είναι 100% αδιάβροχη.
- να έχει ισχυρά και ανθεκτικά λάστιχα σύσφιξης.
- να είναι ακριβώς φτιαγμένη για το αυτοκίνητό σας έτσι ώστε να αποφεύγεται η τριβή και ο κυματισμό σε περίπτωση αέρα, κάτι που προκαλεί φθορά.
- η εσωτερική επιφάνεια να έχει υψηλής ποιότητας βαμβάκι για την προστασία του χρώματος και την αποφυγή γρατζουνιών.
- το υλικό της κουκούλας να είναι διαπνέον.

Η Autoplus διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε κουκούλες κορυφαίας ποιότητας για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων, ειδικά κατασκευασμένες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του εκάστοτε αυτοκινήτου. Από άριστης ποιότητας υλικά και το κυριότερο στις ακριβείς διαστάσεις του αυτοκινήτου σας, ώστε να μην προκληθούν φθορές στο χρώμα.

Μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα της Autoplus όπως επίσης και στο eshop και να επιλέξετε την κουκούλα που καλύπτει τις ανάγκες σας. Ακόμα μπορείτε να βρείτε μισές κουκούλες σε διαφορετικές ποιότητες που καλύπτουν τον ουρανό και όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου και επίσης προστατεύουν τους υαλοκαθαριστήρες. Είναι θερμοκολλημένες και αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση.

Επιπλέον, στα καταστήματα της Autoplus μπορείτε να βρείτε και ποικιλία από ηλιοπροστασίες για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Τέλος, πολύ μεγάλη είναι η αξία και των καλυμμάτων για τα καθίσματα, τα οποία αποτελούν μια ισχυρή θωράκιση από τον ήλιο και το αλάτι που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπωρούν τα δέρματα και τις κάθε λογής επενδύσεις των αυτοκινήτων μας, μειώνοντας έτσι τον ωφέλιμο χρόνο ζωής τους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube