Πως μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Πως μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουµε στο αυτοκίνητο εξαρτάται από το φίλτρο καµπίνας που χρησιµοποιούµε. Και όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, έχουν έναν παραπάνω λόγο να το προσέξουν.

Για όσους ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, η άνοιξη σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Οι αλλεργίες είναι το τέταρτο σηµαντικότερο χρόνιο νόσηµα στον κόσµο και, παρότι δεν είναι εύκολο να θεραπευτείς από αυτές, µπορείς να περιορίσεις τις συνέπειές τους. Τουλάχιστον όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο.

Το φίλτρο καµπίνας που φροντίζει για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως όπλο για την προστασία από τα συµπτώµατα των αλλεργιών. Το νέο φίλτρο καµπίνας FreciousPlus της Mann-Filter πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Ας δούµε πώς ακριβώς λειτουργεί:

Τα αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες τις οποίες ο οργανισµός κάποιων ανθρώπων αντιµετωπίζει ως ξένο σώµα και ενεργοποιεί µηχανισµούς, όπως ο βήχας, το φτέρνισµα και η ρινική καταρροή για να τις αποβάλει. Οι κόκκοι γύρης, στους οποίους περιέχονται αλλεργιογόνα, είναι αρκετά µεγάλοι έτσι ώστε να κατακρατούνται αποτελεσµατικά και από τα συµβατικά φίλτρα καµπίνας. Όµως η υγρασία και οι αλλαγές θερµοκρασίας καταστρέφουν το περίβληµα του κόκκου και επιτρέπουν την απελευθέρωση των αλλεργιογόνων, τα οποία διαπερνούν τα συµβατικά φίλτρα. Μόνο οι πολυφαινόλες µπορούν να τα σταµατήσουν, κάποιες ουσίες που σχηµατίζουν δεσµούς µε τις πρωτεΐνες. Έτσι, τα φίλτρα µε πολυφαινόλες συγκεντρώνουν πάνω τους τα διαφυγόντα αλλεργιογόνα και τα κρατούν εκεί. 

Επιπλέον έχουν αντιµικροβιακή προστασία, έτσι ώστε να αποτρέπεται η αποσύνθεση των πολυφαινολών και να µένουν εκτός καµπίνας τα µόρια µούχλας και τα βακτήρια που κυκλοφορούν στην ατµόσφαιρα. Το ίδιο συµβαίνει και µε τα µικροσωµατίδια.

Στην πράξη, το φίλτρο µε πολυφαινόλες FreciousPlus της Mann-Filter έχει επιβεβαιώσει την αποτελεσµατικότητά του στις δοκιµές του ανεξάρτητου γερµανικού περιβαλλοντικού οργανισµού bifa Umweltinstitut GmbH. Η επίδοσή του ήταν άνω του 98% σε αντιαλλεργική και αντιµικροβιακή προστασία.

MANN

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube