node/37279

Open Days 15 & 16 Νοεμβρίου στη Σπανός ΑΕ.

Απολαύστε σε ένα test drive τα μοντέλα Jaguar & Land Rover που θα είναι διαθέσιμα.

Επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις της Σπανός ΑΕ την Παρασκευή 15 & το Σάββατο 16 Νοεμβρίου για να γνωρίσετε από κοντά ετοιμοπαράδοτα μοντέλα Jaguar & Land Rover σε προνομιακές τιμές και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Απολαύστε σε ένα test drive τα μοντέλα Jaguar & Land Rover που θα είναι διαθέσιμα στις "Οpen Days":

  • Jaguar E-Pace
  • Jaguar F-Pace
  • Jaguar I-Pace
  • Land Rover Discovery
  • Range Rover Evoque
  • Range Rover Velar
  • Range Rover Sport
TAGS
node/39425

Πως μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουµε στο αυτοκίνητο εξαρτάται από το φίλτρο καµπίνας που χρησιµοποιούµε. Και όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, έχουν έναν παραπάνω λόγο να το προσέξουν.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Πως μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Για όσους ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, η άνοιξη σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Οι αλλεργίες είναι το τέταρτο σηµαντικότερο χρόνιο νόσηµα στον κόσµο και, παρότι δεν είναι εύκολο να θεραπευτείς από αυτές, µπορείς να περιορίσεις τις συνέπειές τους. Τουλάχιστον όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο.

Το φίλτρο καµπίνας που φροντίζει για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως όπλο για την προστασία από τα συµπτώµατα των αλλεργιών. Το νέο φίλτρο καµπίνας FreciousPlus της Mann-Filter πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Ας δούµε πώς ακριβώς λειτουργεί:

Τα αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες τις οποίες ο οργανισµός κάποιων ανθρώπων αντιµετωπίζει ως ξένο σώµα και ενεργοποιεί µηχανισµούς, όπως ο βήχας, το φτέρνισµα και η ρινική καταρροή για να τις αποβάλει. Οι κόκκοι γύρης, στους οποίους περιέχονται αλλεργιογόνα, είναι αρκετά µεγάλοι έτσι ώστε να κατακρατούνται αποτελεσµατικά και από τα συµβατικά φίλτρα καµπίνας. Όµως η υγρασία και οι αλλαγές θερµοκρασίας καταστρέφουν το περίβληµα του κόκκου και επιτρέπουν την απελευθέρωση των αλλεργιογόνων, τα οποία διαπερνούν τα συµβατικά φίλτρα. Μόνο οι πολυφαινόλες µπορούν να τα σταµατήσουν, κάποιες ουσίες που σχηµατίζουν δεσµούς µε τις πρωτεΐνες. Έτσι, τα φίλτρα µε πολυφαινόλες συγκεντρώνουν πάνω τους τα διαφυγόντα αλλεργιογόνα και τα κρατούν εκεί. 

Επιπλέον έχουν αντιµικροβιακή προστασία, έτσι ώστε να αποτρέπεται η αποσύνθεση των πολυφαινολών και να µένουν εκτός καµπίνας τα µόρια µούχλας και τα βακτήρια που κυκλοφορούν στην ατµόσφαιρα. Το ίδιο συµβαίνει και µε τα µικροσωµατίδια.

Στην πράξη, το φίλτρο µε πολυφαινόλες FreciousPlus της Mann-Filter έχει επιβεβαιώσει την αποτελεσµατικότητά του στις δοκιµές του ανεξάρτητου γερµανικού περιβαλλοντικού οργανισµού bifa Umweltinstitut GmbH. Η επίδοσή του ήταν άνω του 98% σε αντιαλλεργική και αντιµικροβιακή προστασία.

MANN

node/39336

Νέο Hyundai KΟΝΑ Hybrid 1.6 141 PS

Κορυφαία υβριδική τεχνολογία, αυτόματο κιβώτιο, ισχύς 141 ίππων, κατανάλωση μόλις 3,9 lt/100 km και πολυβραβευμένη σχεδίαση.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Νέο Hyundai KΟΝΑ Hybrid 1.6 141 PS

Το πιο πολυβραβευμένο SUV για τη σχεδίασή του, με τέσσερις διακρίσεις από διαφορετικούς διεθνείς σχεδιαστικούς θεσμούς, ενσωματώνει μια κορυφαία υβριδική τεχνολογία. 

Το ΚΟΝΑ Hybrid υιοθετεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία του iONIQ και έχει αποσπάσει τον τίτλο του «Car of the Year» σε πολλές βορειοευρωπαϊκές αγορές.

Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, κατανάλωση μόλις 3,9 lt/100 km, συνδυαστική ισχύς 141 ίππων και ροπή 265 Nm, εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα της υβριδικής τεχνολογίας, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το KΟΝΑ Hybrid να ξεχωρίζει.

κονα1

Πέντε λόγοι που το ΚΟΝΑ Hybrid είναι το πλήρως υβριδικό κόμπακτ SUV με την απολαυστικότερη εμπειρία οδήγησης:
1. Συνδυάζει την πλήρως υβριδική τεχνολογία αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει αρμονική, φυσική και ζωντανή οδηγική συμπεριφορά σε ένα πλήρως υβριδικό όχημα.
2. Διαθέτει στάνταρ χειριστήρια σειριακής αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, για να ικανοποιεί και τις σπορ ανησυχίες του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα μοντέλα της Hyundai στην Ελλάδα - Τιμές, εκδόσεις, εξοπλισμός, τεχνικά χαρακτηριστικά

3. Προσφέρει πλούσια συνδυαστική ροπή 265 Nm, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πλήρως υβριδικής κατηγορίας, για εξαιρετικές ρεπρίζ.
4. Αποδίδει συνδυαστική ισχύ 141 ίππων, αξιοποιώντας κινητήρα μόλις 1,6 lt με λειτουργία στον κύκλο Atkinson.
5. Είναι άνετο στο δρόμο και ξεκούραστο στο ταξίδι χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης, αλλά και με την κορυφαία πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

κονα2

Πέντε λόγοι που η προηγμένη τεχνολογία του ΚΟΝΑ Hybrid προσφέρει την πιο ξένοιαστη και οικονομική λύση στην πόλη αλλά και εκτός:
1. 45% χαμηλότερη κατανάλωση εντός πόλης σε σχέση με τους μικρούς κινητήρες τούρμπο, όπου το KONA Hybrid ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.
2. Πλήρως αυτοφορτιζόμενο, απαλλάσσει τον οδηγό του από το άγχος της φόρτισης. 
3. Η μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου με υψηλή αξιοπιστία, ενώ καλύπτεται από την κορυφαία στην κατηγορία Εργοστασιακή Πανευρωπαϊκή Εγγύηση 8 ετών.
4. Οικονομική τακτική συντήρηση (στο επίπεδο μικρού βενζινοκίνητου) με ελαχιστοποιημένο κόστος κυκλοφορίας αλλά και καταπόνησης από φθορές στα φρένα.
5. Προνοητική εξοικονόμηση καυσίμου, χάρη στις τεχνολογίες ECO-DAS που αξιοποιούν εκ των προτέρων επικείμενες ανηφορικές ή κατηφορικές κλίσεις, για αποδοτικότερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας του ΚΟΝΑ Hybrid. 

[Πηγή Δελτίο Τύπου Hyundai]