Opel Crossland: Το B-SUV που τα κάνει όλα

Opel Crossland: Το B-SUV που τα κάνει όλα

Μπορεί ένα B-SUV να συνδυάσει τους πλούσιους χώρους, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, καθώς και τους ζωηρούς κινητήρες με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου; Το Opel Crossland γνέφει εμφανώς καταφατικά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν το Opel Crossland μια εξαιρετική επιλογή στη δημοφιλέστατη κλάση των B-SUV. Κι εάν η εμφάνιση είναι ένα θέμα ξεκάθαρα υποκειμενικό, υπάρχουν κάμποσοι άλλοι τομείς όπου η αντικειμενικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το Opel Crossland είναι ένα ιδανικό οικογενειακό B-SUV. Το αμάξωμα που έχει κόμπακτ διαστάσεις με μήκος μόνο 4,22 m, μπορεί χάρη στην άριστη χωροταξική εκμετάλλευση της καμπίνας να προσφέρει κορυφαία ευρυχωρία και πρακτικότητα. Τα ανακλινόμενα και συρόμενα πίσω καθίσματα με τη διαιρούμενη διάταξη (60/40) μπορούν να μετακινηθούν εμπρός-πίσω κατά 15 cm, διαμορφώνοντας το χώρο για τα γόνατα αλλά και εκείνον για τις αποσκευές. Ανάλογα με τη θέση του καθίσματος ο τελευταίος χωράει από 410 έως 520 lt ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.255 lt και φορτώνεται πανεύκολα από μια πολύ μεγάλη πόρτα.

Opel Crossland

Η γκάμα των συστημάτων άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας αλλά και ψυχαγωγίας σπάει τα στεγανά της κλάσης των B-SUV, γλυκοκοιτώντας σε προδιαγραφές μοντέλα μεγαλυτέρων κατηγοριών. Υπάρχουν Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, ασύρματη φόρτιση smartphone, προηγμένο σύστημα πλοήγησης Navi 5.0 IntelliLnik με ενημέρωση κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για τις τρέχουσες τιμές καυσίμου, άμεση σύνδεση με οδική βοήθεια και υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης, τα οποία είναι ορισμένα μόνο από τα τεχνολογικά highlights του Opel Crossland.

Αυτό το τεχνολογικό κρεσέντο έρχεται να υπογραμμίσει η ευρεία γκάμα συστημάτων και για την υποστήριξη του οδηγού. Για παράδειγμα, το Head Up Display προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στο παρμπρίζ ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το Forward collision alert εκτελεί αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζού και κάτω από τα 30 km/h μπορεί να σταματήσει τελείως το όχημα. Χάρη στο Lane Departure Warning ένα ηχητικό και οπτικό σήμα ειδοποιεί τον οδηγό εάν εντοπίσει ότι το όχημα κινείται ακούσια προς εκτροπή από τη λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ το Driver Drowsiness Alert αξιολογεί την κόπωση του οδηγού και προτρέπει διάλειμμα εάν συντρέχει λόγος.

Opel Crossland

Το Side Blind Spot Alert χάρη σε αισθητήρες υπερήχων ανιχνεύει οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του Opel Crossland και προειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξή τους, ενώ η Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας με γωνία 180 μοιρών και το Automatic Park Assist αναγνωρίζουν παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης και σταθμεύουν αυτόματα το όχημα. Με λίγα λόγια το παρκάρισμα γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι, στο οποίο ο οδηγός πρέπει να ελέγχει μόνο τα πεντάλ και τις ταχύτητες. Να σημειωθεί και η συμβολή του Cruise control με περιοριστή ταχύτητας στην ευκολία του ταξιδιού, αφού σε συνεργασία με την Αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα στα όρια ταχύτητας.

Η υψηλή τεχνολογία κάνει τη διαφορά και σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του Opel Crossland. Οι κινητήρες βενζίνης 1.2 τούρμπο με 110 και 130 PS και 1.5 ντίζελ με ισχύ 110 PS συνδυάζουν την υψηλή απόδοση με την αντίστοιχη οικονομία, ενώ ο ισχυρότερος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Opel Crossland

Εξυπακούεται ότι όλα τα μηχανικά σύνολα πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d και στέκονται στο πλάι του οδηγού φροντίζοντας με την ίδια προσήλωση τόσο την τσέπη του όσο και το περιβάλλον, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τους χαμηλούς ρύπους. Ως κερασάκι στην τούρτα, η Opel εφοδίασε το Crossland με το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, ούτως ώστε να μεγιστοποιείται η πρόσφυση των εμπρός τροχών σε ολισθηρούς δρόμους και να ενισχύεται ο SUV χαρακτήρας.

Με δύο λόγια το IntelliGrip πολλαπλασιάζει τη δυνατότητα κίνησης σε κάθε οδόστρωμα και το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει μέσα από τα προγράμματα Normal/On-road, Snow, Mud, Sand και ESP Off, εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες του ή στις εκάστοτε συνθήκες.

Opel Crossland

Για να δείτε αναλυτικά την γκάμα του Opel Crossland, με όλους τους κινητήρες και τα επίπεδα εξοπλισμού, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το opel.gr. Κρατείστε ωστόσο ότι η βασική τιμή για το 1.2 Turbo 110 PS Edition είναι οι €22.400 και ότι όπως και για όλα τα Opel υπάρχει επιδότηση ανταλλαγής, εγγύηση τιμής, σύντομος χρόνος παράδοσης και κάλυψη εργοστασιακής εγγύησης πέντε ετών για τα μηχανικά μέρη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube