Όλα χωράνε όταν έχεις μια μπαγκαζιέρα ή βάση ποδηλάτου!

Όλα χωράνε όταν έχεις μια μπαγκαζιέρα ή βάση ποδηλάτου!

Οι μπαγκαζιέρες και οι βάσεις ποδηλάτου προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης, εύκολα και με μεγάλη ασφάλεια, τώρα που θα αρχίσουν οι εξορμήσεις στη Φύση. Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά τους;

Ο ερχομός της άνοιξης δίνει το έναυσμα για τις πρώτες εκδρομές και εξορμήσεις στη Φύση. Και φανερώνει, ιδίως στις οικογένειες ή στους δραστήριους ανθρώπους, ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν περιορισμένες μεταφορικές ικανότητες. Πού να χωρέσουν σε 300-400 lt χώρου αποσκευών όλα τα πράγματα και τα ποδήλατα που θα χρειαστείς;

Λύση στο πρόβλημα έρχονται να δώσουν προϊόντα, όπως οι σχάρες, οι μπαγκαζιέρες και οι ειδικές βάσεις μεταφοράς ποδηλάτων. Συστήματα που εξασφαλίζουν το ταξίδι μας να γίνει πιο άνετο και, το κυριότερο, να μεταφέρουμε τα απαραίτητα με μεγαλύτερη ασφάλεια για εμάς και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.

Στα καταστήματα της Autoplus θα βρείτε πληθώρα συστημάτων και αξεσουάρ που έχουν για αποστολή τους τη μεταφορά αποσκευών και ποδηλάτων… Μεγάλου ή μικρού βάρους… Ογκώδη ή μικρότερου μεγέθους… Για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις…

Τι θα πρέπει να προσέξετε όμως, πριν κάνετε την επιλογή σας;
Οι μπάρες οροφής αποτελούν ένα πολύ πρακτικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο. Η χρησιμότητά τους ποικίλλει και είναι ιδανικές είτε για μεταφορά ποδηλάτων είτε ως βάση για μπαγκαζιέρα οροφής. Πριν προχωρήσετε στην αγορά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η μεταφορική της ικανότητα σας καλύπτει, να δώσετε προσοχή στα υλικά και στην ποιότητα κατασκευής και να βεβαιωθείτε ότι παρέχει προστασία από κλοπή.

autoplus

Μεγάλη ποικιλία σε μπάρες οροφής και συμβατές σχάρες μεταφοράς για όλους τους τύπους των αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα της Autoplus. Επιπλέον, το εξειδικευμένο προσωπικό της Autoplus θα σας καθοδηγήσει όχι μόνο να διαλέξετε ράγες οροφής που ικανοποιούν τα κριτήριά σας, αλλά θα σας επιδείξει τη σωστή τοποθέτηση, τη διασύνδεσή τους με άλλες συσκευές και την ασφαλή φόρτωση.

Η μπαγκαζιέρα οροφής από την πλευρά της αποτελεί βασικό κομμάτι εξοπλισμού για το αυτοκίνητο μιας μεγάλης οικογένειας. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές, ρουχισμό, παιδικά καροτσάκια εξοπλισμό κάμπινγκ, κ.ά., προκειμένου να εξοικονομήσεις χώρο στο πορτμπαγκάζ και στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν καταλήξετε στον τύπο και στο μοντέλο είναι τι θα φορτώσετε μέσα στη μπαγκαζιέρα. Και άρα τι μέγεθος χρειάζεστε και να δώσετε φυσικά προσοχή στα υλικά κατασκευής της. 

autoplus

Στα καταστήματα της Autoplus θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτες μπαγκαζιέρες οροφής που απευθύνονται σε κάθε προϋπολογισμό. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ των σουηδικών MontBlanc και των ιταλικών Arrow ή G3, με χωρητικότητα από 240 έως 620 lt. Σε κάθε περίπτωση, το έμπειρο προσωπικό της Autoplus θα τις εγκαταστήσει δωρεάν και θα σας παρέχει διαρκή τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά.

Αν πάλι οι ανάγκες σας περιορίζονται στη μεταφορά ποδηλάτων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω του ακανόνιστου σχήματός τους, η χρήση σχάρας για τη μεταφορά ενός ή και περισσότερων ποδηλάτων είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Ανεξάρτητα από τον τύπο τους, οι σχάρες πρέπει να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια. 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχάρας για μεταφορά ποδηλάτου. Αυτές που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που στηρίζονται στον κοτσαδόρο και σε αυτές που χρησιμοποιούν γάντζους και ιμάντες. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζουν την αεροδυναμική του οχήματος σε μεγάλο βαθμό, άρα και την κατανάλωση και έχουν και πιο εύκολη φόρτωση.

autoplus

Αν προτιμήσετε να τοποθετήσετε το ποδήλατο στο πίσω μέρος του οχήματος (είτε με τη λύση των γάντζων-ιμάντων είτε στηρίζοντας τη βάση στον κοτσαδόρο), διασφαλίστε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου είναι εμφανής και ότι καλό είναι οι τροχοί του ποδηλάτου να ασφαλιστούν ώστε να μη γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η άλλη λύση είναι η σχάρα οροφής που χωρίζεται σε δύο τύπους: Στην κλασικού τύπου, όπου μια μπάρα «γραπώνει» το ποδήλατο από το λαιμό, και στην πιο εξειδικευμένη, όπου ο εμπρός τροχός αφαιρείται και το πιρούνι «κουμπώνει» πάνω στην ειδική υποδοχή της σχάρας. Η τελευταία διάταξη είναι η πιο σταθερή, αλλά πιο πολύπλοκη και χρονοβόρα όσον αφορά τη φόρτωση.

autoplus

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Autoplus μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα της σε μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες ή βάσεις ποδηλάτων. Και μην ξεχνάτε ότι στα καταστήματα της Autoplus φροντίζουν έτσι ώστε η πρώτη τοποθέτηση να γίνεται επί τόπου στο μαγαζί, για να γίνει σωστά αλλά και για να δείξουν-εκπαιδεύσουν τον πελάτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube