Οι εντός και εκτός δρόμου διαδρομές γίνονται πιο απολαυστικές με το νέο Audi Q3

Οι εντός και εκτός δρόμου διαδρομές γίνονται πιο απολαυστικές με το νέο Audi Q3

Το νέο Audi Q3 δημιουργήθηκε για αυτούς που θέλουν απόλαυση και ασφάλεια στις καθημερινές τους μετακινήσεις αλλά και για όσους αναζητούν νέες εμπειρίες και περιπέτειες μέσα από off road διαδρομές.

Η δυναμική εμφάνιση του νέου Audi Q3 αντικατοπτρίζει τέλεια την οδηγική συμπεριφορά του αλλά και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που του χαρίζει η τεχνολογία quattro. Η τελευταία αποδεικνύει και στη νέα γενιά του γερμανικού SUV το λόγο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 40 χρόνια, εξασφαλίζοντάς του ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά σε κάθε καιρό και σε κάθε δρόμο.

Η εξελιγμένη ανάρτηση με γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα, προσφέρει με τη σειρά της ανώτερη ποιότητα κύλισης. Χαρίζει ευελιξία στην πόλη, άνεση στους επαρχιακούς δρόμους και ασύγκριτη κατευθυντικότητα στον ανοιχτό δρόμο, με έντονα τα σπορ χαρακτηριστικά.

Audi Q3

Από το σύστημα Audi Drive Select, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έξι προφίλ οδήγησης τα οποία ανάλογα με τις συνθήκες δίνουν έμφαση στην άνεση, την οικονομία, ή την σπορ οδήγηση. Τα προγράμματα μεταμορφώνουν τη συμπεριφορά του Q3 επηρεάζοντας ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού την απόκριση του γκαζιού, τη συμπεριφορά του αυτόματου κιβωτίου, την αίσθηση του τιμονιού αλλά και την σκληρότητα των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Η σύγχρονη γκάμα των εξαιρετικά αποδοτικών κινητήρων του νέου Q3 περιλαμβάνει δύο σύνολα βενζίνης (TFSI) και δύο πετρελαίου (TDI) με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση, τα οποία συνδυάζουν σπορ επιδόσεις με μειωμένη κατανάλωση.

Audi Q3 1.5 TSI

Στη βασική έκδοση βενζίνης 35 TFSI, ο νέος 1.5 TFSI αποδίδει 150 PS και 25,5 kgm ροπής προσφέροντας ανταγωνιστικές επιδόσεις και αθόρυβη λειτουργία, με την τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων να συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση.

Για όσους προτιμούν το πετρέλαιο ως καύσιμο, υπάρχει o ιδιαίτερα οικονομικός 35 TDI με απόδοση 150 PS και 34,7 kgm ροπής, ο οποίος προσφέρει μειωμένη μέση κατανάλωση από τα 4,7 λίτρα/100km. Επίσης υπάρχει ο ισχυρότερος δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας 40 TDI που αποδίδει 190 PS και 40,8 kgm ροπής με μέση κατανάλωση από 5,5 λίτρα/100km.

Audi Q3 2.0 TDI

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Audi Q3 βρίσκεται ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας 45 TFSI που αποδίδει 230 PS και 35,7 kgm ροπής χαρίζοντας στο πολυτελές SUV εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 6,3”.

Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (στην έκδοση 35 TFSI) ή το αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων (διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις) που πραγματοποιεί γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Audi Q3

Στα 35 TFSI και 35 TDI η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς δίνοντας προτεραιότητα στην χαμηλή κατανάλωση, όμως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος επιτρέπει και την άνετη κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές. Για τους πιο απαιτητικούς, οι ισχυρότεροι κινητήρες 40 TDI και 45 TFSI συνδυάζονται αποκλειστικά με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Γνωρίστε τα πάντα για το νέο Audi Q3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube