Νέο Renault Clio: Το διαχρονικό best seller

Νέο Renault Clio: Το διαχρονικό best seller

Με πλήθος νέων τεχνολογιών, ολοκληρωμένο χαρακτήρα και πλήρη γκάμα κινητήρων, το νέο Renault Clio μόνο τυχαία δεν είναι best seller σε όλη την Ευρώπη.

Το Renault Clio 5ης γενιάς εξέλιξε το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό μοτίβο που το ανέδειξε και διατήρησε τον απαράμιλλο οδηγικό χαρακτήρα που κάνει κάθε Renault να ξεχωρίζει. Παράλληλα, έφερε επανάσταση στους τομείς της ποιότητας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας, γι’ αυτό και είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Η εικόνα του είναι μοντέρνα και αιχμηρή, αναδεικνύοντας το δυναμικό του προφίλ. Η προσοχή στη σχεδιαστική λεπτομέρεια τονίζει τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του γαλλικού best seller, ενώ οι έντονα ανάγλυφες πλευρικές επιφάνειες, τα full LED σε σχήμα “C” φώτα και οι κρυφές πίσω χειρολαβές, το κάνουν να ξεχωρίζει.

Με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, οδηγοκεντρική σχεδίαση και κορυφαίο χώρο αποσκευών (391 lt), το εσωτερικό του Renault Clio είναι υποδειγματικό. Οι επιλογές εξοπλισμού και οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι σχεδόν απεριόριστες, συμβάλλοντας στη μοναδική, high tech αίσθηση. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η έγχρωμη οθόνη αφής τύπου tablet για το σύστημα infotainment προσφέρουν αθροιστικά τη μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής πληροφοριών στην κατηγορία, με διαγώνιο που για τον πρώτο φτάνει τις 10,25” ενώ για τη δεύτερη τις 9,3”.

Renault Clio 3

Η σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF-B στην οποία βασίζεται το Clio, συνδυάζει το χαμηλό βάρος με την κορυφαία στιβαρότητα. Από την άλλη, η ρύθμιση της ανάρτησης και η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης εξασφαλίζουν άνεση και κορυφαίο κράτημα, βάζοντας τον οδηγό στον επίκεντρο κάθε διαδρομής, μέσα κι έξω από την πόλη.

Η γκάμα κινητήρων του Clio χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο 5 ή 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT, ενώ η ισχύς φτάνει τους 140 PS. Άξια αναφοράς είναι η έκδοση με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG) 1.0 TCe 100 LPG, ο οποίος εξασφαλίζει οικονομία στο γέμισμα και ασυναγώνιστη αυτονομία που αγγίζει τα 1.200 χιλιόμετρα. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το πλήρως υβριδικό Clio Hybrid, με σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 140 ίππων. Το σύστημα ολοκληρώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μια μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, χαρίζοντας στο υβριδικό Clio δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικών αστικών μετακινήσεων σε ποσοστό 80%.

Renault Clio 2

Επιπρόσθετα, το Clio συνεχίζει την παράδοση της Renault στον τομέα της ασφάλειας, αφού είναι το 22ο μοντέλο της με διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. Ταυτόχρονα είναι και το καλύτερο μοντέλο της κλάσης του σε βαθμολογία ασφάλειας ενήλικων επιβατών, παιδιών, πεζών καθώς και αποτελεσματικότητας των συστημάτων ασφαλείας. Η επιτυχία αυτή του νέου Clio βασίζεται στη στιβαρή κατασκευή του, καθώς και στην πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που είναι διαθέσιμα στον εξοπλισμό ακόμα και της βασικής έκδοσης που ξεκινάει από τις €13.790.

Για να τα δείτε όλα αυτά από κοντά, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ στο www.renault.gr ή να απευθυνθείτε σε έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube