Το νέο Renault Arkana είναι υβριδικό σε όλα του

Το νέο Renault Arkana είναι υβριδικό σε όλα του

Με σχεδίαση που συνδυάζει τον κόσμο των SUV με εκείνον των κουπέ, το ολοκαίνουργιο Renault Arkana έχει σφαιρικά υβριδική φύση.

Με το πρωτοποριακό Arkana, η Renault αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως η καινοτομία είναι διαχρονικά κομμάτι του DNA της. Συνδυάζοντας χαρακτηριστικά από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, το Renault Arkana είναι ένα επιβλητικό SUV µε κοµψή κουπέ γραµµή και µυώδες, σπορ προφίλ. Έχει µήκος 4,57 m και απέχει 20 cm από το έδαφος, τη στιγµή που η έντονα κεκλιµένη γραµµή της οροφής του χαρίζει μοναδικό δυναµισµό.

Το Arkana είναι το πρώτο μοντέλο που φέρνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο mainstream στρώμα της αγοράς, με τη βασική τιμή του να ξεκινάει από τις €25.290, διαθέτοντας ήπια υβριδική τεχνολογία και 140 PS.

Επιπλέον, ως αμιγώς οικογενειακό μοντέλο που είναι, το νέο Arkana πλάι στη σαγηνευτική αισθητική τοποθετεί επίσης την υψηλή πρακτικότητα και την αντίστοιχη χωροταξία της καμπίνας, ώστε να είναι απολαυστικά φιλόξενο. Έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, τεράστιο χώρο αποσκευών 513 lt και άφθονες πρακτικές λεπτομέρειες, οπότε η καθημερινότητα µαζί του γίνεται εύκολη, ευχάριστη και άνετη, αλλά και τόσο συναρπαστική και ψηφιακή...

Renault Arkana

Το Arkana υιοθετεί την νέα γενιά του συστήµατος πολυµέσων Renault Easy Link, διαθέτοντας τη δική του κάρτα SIM ώστε να είναι πάντα online. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζει υπηρεσίες της Google και της Tom Tom, λαµβάνοντας δεδοµένα για την κίνηση σε πραγµατικό χρόνο, αφού είναι πάντα δικτυωµένο και ενημερωμένο. Ασφαλώς υπάρχει απόλυτη συμβατότητα µε Android Auto και Apple CarPlay για να συνδέεται με ασφάλεια το smartphone, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που προβάλλει πλούσια πληροφορία έχει διαγώνιο έως 10,2”, η οθόνη αφής του ταµπλό διαθέτει κατακόρυφη τοποθέτηση και έως 9,3” διαγώνιο, ενώ υπάρχουν τέσσερις θύρες USB και επαγωγική φόρτιση συσκευών.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο σύγχρονα συστήµατα υποβοήθησης του οδηγού, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος εξασφάλισε την κορυφαία βαθµολογία 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP.

Renault Arkana

Η ηλεκτρονική παλέτα Renault Easy Drive χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες συστηµάτων υποβοήθησης: Για την Οδήγηση, τη Στάθµευση και την Ασφάλεια. Στην πρώτη περιλαµβάνεται, µεταξύ άλλων, η υποβοήθηση σε αυτοκινητόδροµο και µποτιλιάρισµα µε αυτόνοµη λειτουργία επιπέδου 2, καθώς και το ενεργό cruise control µε αυτόµατο σταµάτηµα-ξεκίνηµα. Το πεδίο της ασφάλειας διαθέτει ενεργό φρενάρισµα έκτακτης ανάγκης που αναγνωρίζει πεζούς/ποδηλάτες και λειτουργεί ηµέρα και νύχτα, προειδοποίηση τυφλού σηµείου, αναγνώριση της οδικής σήµανσης και ειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα µε υποβοήθηση διατήρησης σε αυτήν. Το κοµµάτι της στάθµευσης, εκτός από την κλασική κάµερα οπισθοπορείας, µπορεί να εµπλουτιστεί µε επιπλέον τέσσερις κάµερες οι οποίες προβάλλουν πανοραµική κάτοψη του αυτοκινήτου και όλα τα κοντινά εµπόδια.

Όσοι θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το νέο Renault Arkana και να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, δεν έχετε παρά να μπείτε στο επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπείας και να το ανακαλύψετε σε όλο του το βάθος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube