Το νέο Mitsubishi Colt ήρθε για να κατακτήσει την πόλη

Το νέο Mitsubishi Colt ήρθε για να κατακτήσει την πόλη

Το Mitsubishi Colt επανήλθε στην ελληνική αγορά με μια νέα γενιά που συνδυάζει αποτελεσματικότητα, προηγμένες τεχνολογίες και σύγχρονο σχεδιασμό.

Mitsubishi Colt

Η Mitsubishi επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική αγορά με το νέο Mitsubishi Colt. Ένα μοντέλο με βαριά κληρονομία που, από το 1978 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αριθμεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις και φιλοδοξεί με τη νέα του γενιά να αφήσει για ακόμα μια φορά το στίγμα του στη δημοφιλή κατηγορία των σουπερμίνι. 

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στο ολοκαίνουργιο Mitsubishi Colt να το επιτύχει αυτό; Πρώτα από όλα η εμφάνισή του. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας διακρίνεται για την κομψή, εκλεπτυσμένη και συνάμα σοφιστικέ εξωτερική του σχεδίαση. Οι λεπτοί προβολείς και τα φώτα ημέρας -όλα τεχνολογίας LED- δένουν αρμονικά με τη μάσκα, δημιουργώντας μία ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή.

Mitsubishi Colt

Η αίσθηση της σύγχρονης κομψότητας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Colt, το οποίο διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα των υλικών, την προσεγμένη συναρμογή τους και τον κορυφαίο εξοπλισμό. Ο τελευταίος επικεντρώνεται στο να κάνει την οδηγική εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη και ευχάριστη, περιλαμβάνοντας μία σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης που δύσκολα συναντάς σε αυτής της κατηγορίας μοντέλα: Θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, ηχοσύστημα με την υπογραφή της BOSE και εννέα ηχεία για κρυστάλλινο ήχο, αλλά και έξυπνο κλειδί που κλειδώνει μόνο του το αυτοκίνητο μόλις ο οδηγός απομακρυνθεί απ’ αυτό. Χρήσιμη λειτουργία, ιδίως όταν είσαι φορτωμένος με ψώνια!

Ωστόσο, στη σύγχρονη αυτοκινητική σκηνή δεν αρκεί μόνο ένα όμορφο στο μάτι αυτοκίνητο, αλλά χρειάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση με αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον γκάμα κινητήρων. Η βιωσιμότητα άλλωστε βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της Mitsubishi. Όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη όπως φανερώνει το νέο Colt, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες προσφέροντας τρεις εκδόσεις ισχύος.

Mitsubishi Colt

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας 67 ίππων και 95 Νm ροπής που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ακολουθεί ένας 1.0 lt τούρμπο με 6άρι χειροκίνητο σασμάν που αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ στην κορυφή της γκάμας δεσπόζει το Colt με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που αποδίδει 143 ίππους.

Το υβριδικό σύστημα, με ηλεκτροκινητήρα 36 kW, γεννήτρια υψηλής τάσης και μπαταρία 1,2 kWh, βοηθά τον 1.600άρη κινητήρα εσωτερικής καύσης να κορυφώσει την αποδοτικότητά του χάρη στην ανάκτηση της ενέργειας πέδησης. Ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον, όπου έως και το 80% του χρόνου οδήγησης μπορεί να είναι 100% ηλεκτρικός, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

Σε έναν κόσμο που τροφοδοτείται από ψηφιακές υπηρεσίες και λειτουργεί μέσα από οθόνες, το νέο Mitsubishi Colt έρχεται στάνταρ με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που ανάλογα με την έκδοση κυμαίνεται από 7” έως 10,25” και προσφέρει αυξημένες επιλογές συνδεσιμότητας μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώσουν και να χειριστούν την ψηφιακή ζωή τους εύκολα και με ασφάλεια σε κάθε μετακίνησή τους. Η πρόσβαση και ο χειρισμός γίνεται εύκολα είτε μέσω της οθόνης multi-touch των 7 ή των 9,3’’ του infotainment είτε μέσω φωνητικού ελέγχου. 

Mitsubishi Colt

Φυσικά το νέο Mitsubishi Colt είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ασφαλέστερη. Εξοπλίζεται με μια σειρά αισθητήρων υπερήχων, κάμερας και ραντάρ για να παρέχει θέαση 360°, ενσωματώνοντας πλήρη σειρά ADAS που συμβάλλει στην ασφάλεια των επιβατών και άλλων χρηστών του δρόμου και μειώνει το άγχος που σχετίζεται με την οδήγηση: Προσαρμοζόμενο cruise control με stop & go, οθόνη surround view, αυτόματη μεγάλη σκάλα, προειδοποίηση τυφλού σημείου, σύστημα άμβλυνσης της πρόσκρουσης προς τα εμπρός, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, Lane Keeping Assist, Parking Assist, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition είναι μόνο μερικά από τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας στο ολοκαίνουργιο Colt.

Το νέο, πληθωρικό και μοντέρνο Mitsubishi Colt είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε πέντε διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις (Inform, Inform+, Invite+, Intens+ και Instyle) και μία ευρεία χρωματική παλέτα που αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης του. Μπορεί να γίνει δικό σας με τιμή που ξεκινά από τις €18.700 και υποστηρίζεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment που περιλαμβάνει:

•    Εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών/100.000 km.
•    Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
•    Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
•    Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
•    Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube