Το νέο Kuga είναι η τεχνολογική βιτρίνα της Ford

Το νέο Kuga είναι η τεχνολογική βιτρίνα της Ford

Το νέο Kuga εκσυγχρονίζει την γκάμα της Ford, χάρη στο πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρό του.

Η ολοκαίνουργια γενιά του Ford Kuga βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της χώρας μας και εμπλουτίζει την γκάμα των SUV του Μπλε Οβάλ, δίπλα στα EcoSport, Puma και Edge.

Το νέο Kuga αποτελεί το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο που διαθέτει στο portfolio της η Ford. Πέρα από την πλουσιότερη γκάμα κινητήρων στην ιστορία του, το ολοκαίνουργιο Kuga αποτελεί σύγχρονη και ολοκληρωμένη, κορυφαία πρόταση στην κατηγορία. Συστατικά της είναι τα premium χαρακτηριστικά στον εξοπλισμό άνεσης, οι προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ο πλήρης εξοπλισμός ασφάλειας που υπερθεματίζει σε ό,τι διατίθεται στην κατηγορία.

Το ολοκαίνουργιο Ford Kuga πατά πάνω στη νέα αρχιτεκτονική που ενσωματώνει προηγμένα συστήματα παθητικής ασφάλειας, που αξιολογήθηκαν με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Έτσι το νέο Kuga αναδεικνύεται σε ένα από τα ασφαλέστερα SUV της αγοράς.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Kuga έρχεται πλήρως προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. Η σουίτα τεχνολογικών συστημάτων «FordCo-Pilot360» παραμένει άγρυπνος φρουρός σε κάθε πεδίο, από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι και τη στάθμευση, διασφαλίζοντας μοναδική εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες για άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Συστήματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Speed Sign Recognition, Lane Centring, Road Edge Detection, καθώς και το Pre-Colission Assist με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών. Η σουίτα συστημάτων ασφαλείας του νέου Ford Kuga συμπληρώνεται από τα συστήματα Post Impact Braking για μείωση των συνεπειών ενός ατυχήματος και σύστημα κλήσης e-Call για βοήθεια σε μια έκτακτη ανάγκη εντός της Ευρώπης.

Kuga

Πέρα από τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το ολοκαίνουργιο Ford Kuga προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας σε οδηγό και επιβάτες. Το στάνταρ σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Ford SYNC3, με έγχρωμη οθόνη αφής 8” και ψηφιακό δέκτη DAB, διαθέτει πληθώρα λειτουργιών για την ενημέρωση του οδηγού και την ψυχαγωγία των επιβατών, καθώς και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone. Επιπλέον, το νέο Ford Kuga διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ που του επιτρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένο με το διαδίκτυο. Έτσι, ο οδηγός του νέου Kuga έχει τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του από απόσταση, να ελέγχει τη στάθμη του ρεζερβουάρ ή τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας, ή να ενημερώνεται για διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως οι πιέσεις των ελαστικών.

Ακόμα, το ολοκαίνουργιο Ford Kuga χρησιμοποιεί το προηγμένο κλειδί Ford MyKey II που επιτρέπει στον κάτοχό του να παραμετροποίησει τις ρυθμίσεις του αυτοκίνητου (απόδοση κινητήρα, λειτουργία ηχοσυστήματος, κ.ά.), ανάλογα με το ποιος το οδηγεί -νέος ή περιστασιακός οδηγός.

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις €26.272. Ο υποψήφιος αγοραστής πέρα από την πλούσια γκάμα κινητήρων έχει να επιλέξει και μεταξύ πέντε επιπέδων εξοπλισμού. Τα Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale προσαρμόζουν το ολοκαίνουργιο Kuga σύμφωνα με τις ανάγκες και τη βούληση του ιδιοκτήτη του. Χάρη στον επίσημο configurator της εταιρείας μπορείτε και εσείς να διαμορφώσετε online το δικό σας Kuga πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube