Νέο Kia Rio: Με αρκετό μπRio

Νέο Kia Rio: Με αρκετό μπRio

Το δημοφιλές Rio της Kia ανανεώθηκε σε όλους τους τομείς και ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και στην χώρα μας.

Το δημοφιλές Rio της Kia ανανεώθηκε σε όλους τους τομείς και ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και στην χώρα μας.

Εμφανισιακώς, το Rio απέκτησε νέους προφυλακτήρες με σχεδιαστικές επιρροές από το δυναμικότερο και μεγαλύτερο pro_cee’d, και νέα μάσκα με προβολείς ομίχλης. Τη νέα πιο σπορ εικόνα του μοντέλου συμπληρώνουν οι νέας σχεδίασης τροχοί αλουμινίου, ενώ αναδεικνύεται χάρη στην πλούσια παλέτα των εννέα διαθέσιμων χρωμάτων.

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβουν τα νέα διακοσμητικά χρωμίου και Piano Black σε αεραγωγούς και ταμπλό, ενώ την σύγχρονη εικόνα συμπληρώνει το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την οθόνη αφής 7” και την απεικόνιση της κάμερας οπισθοπορείας.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία και ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης από την βασική κιόλας έκδοση και περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, HAC (σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα), τέσσερα δισκόφρενα (αεριζόμενα τα εμπρός) και ενεργά εμπρός προσκέφαλα. Αυτός της άνεσης, ανάλογα την έκδοση, διαθέτει από αισθητήρες βροχής και φώτων, μέχρι και αυτόματο κλιματισμό με ιονιστή.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του Kia Rio είναι ένας βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η μοναδική βενζινοκίνητη επιλογή είναι με τον 1.2 των 84 ίππων που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βασικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 3κύλινδρος 1.1 με τους 75 ίππους που πλέον αποδίδει και μεγαλύτερη ροπή (18,4 kgm), ενώ εκπέμπει μόλις 99 gr/km CO2 χωρίς σύστημα start/stop ISG. Επιπλέον, έχει υποστεί βελτιώσεις για ακόμα πιο πολιτισμένη λειτουργία, με το επίπεδο θορύβου να είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της κατηγορίας, όντα από τους πιο αθόρυβους κινητήρες της κατηγορίας (71db). Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 4κύλινδρος 1.4 με τους 90 ίππους και τα 24,5 kgm ροπής, τιμή ροπής που τον καθιστά ως τον πιο ροπάτο κινητήρα της κατηγορίας. Και οι δύο πετρελαιοκινητήρες συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και δεν επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Η τιμή του ανανεωμένου Kia Rio ξεκινά από τα 10.990 ευρώ με απόσυρση, και όπως όλα τα Kia έτσι και αυτό καλύπτεται από την μοναδική και μεταβιβάσιμη 7ετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube