Το νέο Honda HR-V έρχεται για να βελτιώσει τη ζωή σου!

Το νέο Honda HR-V έρχεται για να βελτιώσει τη ζωή σου!

Σχεδιασμένο με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το νέο κόμπακτ SUV της Honda έχει το ιδανικό μίγμα τεχνολογίας, ευρυχωρίας και πρακτικότητας, για την ιδανική καθημερινότητα.

Ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογία και υποδειγματικό συνδυασμό χωροταξίας και πρακτικότητας, το Honda HR-V ανέκαθεν χάρασσε μια τομή στο κατεστημένο των κόμπακτ SUV/crossover. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η ολοκαίνουργια γενιά, η οποία συγκεντρώνει αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά που στηρίζονται σε τρεις στιβαρούς πυλώνες: Την κορυφαία υβριδική τεχνολογία, το ταλαντούχο οδηγικό προφίλ και την εμπνευσμένη σε κάθε επίπεδο καμπίνα.

Με πρωταγωνιστή το εντυπωσιακά αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda που εξαργυρώνει την 20ετή τεχνογνωσία της εταιρείας στο δρόμο και τις πίστες της Formula 1, το νέο HR-V συνδυάζει τέλεια τις επιδόσεις με την οικονομία και τους ελάχιστους ρύπους. Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με έναν 1.500άρη βενζίνης που διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα i-VTEC και λειτουργεί στον κύκλο καύσης Atkinson. Όλο αυτό το πακέτο συμπληρώνεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου για την αποθήκευση της ενέργειας και ένα πανέξυπνο σύστημα μετάδοσης χωρίς συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το αποτέλεσμα; Ένα σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί όποιον ή όποιους κινητήρες απαιτείται ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να έχει «ηλεκτρική απόκριση» και να αποδίδει 131 PS, εξασφαλίζοντας στο HR-V 0-100 km/h σε 10,6” και συνολικά ζωντανές επιταχύνσεις κάτω από όλες τις πραγματικές συνθήκες.

Honda

Την ίδια στιγμή χρειάζεται κατά μέσο όρο μόλις 5,4 lt/100 km και εκπέμπει 122 g CO2/km, ενώ διαθέτει τις επιλογές Normal, Eco και Sport ώστε να ικανοποιεί ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα «θέλω» του οδηγού, είτε εκείνος εστιάζει στην απόλυτη άνεση είτε στην οδηγική απόλαυση. Χάρη στο στιβαρό πλαίσιο και την προσεκτικά μελετημένη ρύθμιση της ανάρτησης, το HR-V πετυχαίνει όχι μόνο να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον στην οδήγηση αλλά και να έχει πιο ποιοτική κύλιση από ποτέ. Το ιδανικό συμπλήρωμα για όλα αυτά, είναι η τεχνολογικά κορυφαία σουίτα Honda Sensing, που φροντίζει για όλες τις πτυχές της ασφάλειας ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο.

Το νέο HR-V εξελίχθηκε ύστερα από ενδελεχή μελέτη δεδομένων που προέκυψαν από έρευνες σε κοινό κάθε φύλου, ηλικίας και ενδιαφερόντων, προκειμένου όλες οι απαιτήσεις να ικανοποιούνται χωρίς συμβιβασμούς. Η σχεδίαση του αμαξώματος συνδυάζει τα στοιχεία ενός επιβλητικού, premium SUV με το σπορ ύφος ενός κουπέ, ενώ στην καμπίνα οι καθαρές γραμμές συνοδεύονται από υλικά και επενδύσεις με κορυφαία απτή ποιότητα. Τα πάντα, μέχρι και οι αεραγωγοί του κλιματιστικού, έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί για να υπηρετούν τον οδηγό και τους επιβάτες σαν προέκταση του εαυτού τους, χωρίς να τους δυσκολεύουν ούτε στο ελάχιστο.

Honda

Επιπρόσθετα, η θέση οδήγησης είναι υπερυψωμένη και με κορυφαία εργονομία, ενώ το σύστημα infotainment ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες δυνατότητες. Διαθέτει δε οθόνη αφής με διαγώνιο 9”, η οποία έχει την απλούστερη δυνατή λογική στο χειρισμό για να ελέγχεις τα πάντα και να παραμένεις συνεχώς συνδεδεμένος χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο. Η συνδεσιμότητα καλύπτει με το παραπάνω ακόμα και τις πλέον υψηλές απαιτήσεις, ενώ χάρη στην πλατφόρμα My Honda+ υπάρχει πρόσβαση σε πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου του αυτοκινήτου που απογειώνουν την εμπειρία του χρήστη. Και μάλιστα οι δυνατότητες αυτές θα διευρύνονται συνεχώς, μέσω των over the air αναβαθμίσεων που επιπρόσθετα θα κάνουν το σύστημα όλο και πιο ικανό.

Σε ό,τι αφορά στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, το HR-V ήταν και παραμένει σύμβολο. Το οφείλει κυρίως στο πανέξυπνα σχεδιασμένο πάτωμα με το κεντρικά τοποθετημένο ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο ελευθερώνει χώρο για τα πίσω καθίσματα Magic Seats. Πρόκειται για μια ευφυή διάταξη που επιτρέπει όχι μόνο στις πλάτες τους να πέφτουν και να δημιουργούν έναν τεράστιο και επίπεδο χώρο φόρτωσης με πολύ χαμηλό κατώφλι, αλλά και στα έδρανα να ανασηκώνονται ανεξάρτητα για να φορτώνεις ψηλά αντικείμενα. Έτσι είτε μιλάς για τις οικογενειακές απαιτήσεις είτε για τις δραστηριότητες και τα χόμπι σου, μπορείς να είσαι ήσυχος πως υπάρχει χώρος για όλα όσα χρειάζεσαι.

Μεταξύ πολλών άλλων, είναι κι αυτή μια από τις σκέψεις που κάνουν την καθημερινότητα με το νέο κόμπακτ SUV της Honda τόσο εύκολη και απολαυστική. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο. Το ότι συνδυάζεται με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι απλώς μια ευχάριστη διαπίστωση που κάνει το νέο HR-V κυριολεκτικά ακαταμάχητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube