Νέο Honda CR-V Hybrid: Τεχνολογία αιχμής για κορυφαία ασφάλεια και οικονομία

Νέο Honda CR-V Hybrid: Τεχνολογία αιχμής για κορυφαία ασφάλεια και οικονομία

Με την έξυπνη τεχνολογία μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου το νέο Honda CR-V Hybrid σας οδηγεί στο αύριο της αυτοκίνησης με άνεση και ασφάλεια.

Η Honda έχει πολυετή εμπειρία στην υβριδική τεχνολογία την οποία εισήγαγε στην παραγωγή το 1999 με την πρώτη γενιά του Honda Insight. Ακολούθησαν τα υβριδικά Civic (2003), Jazz (2010) και CR-Z (2010) ενώ το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των υβριδικών μοντέλων της γράφτηκε με το νέο Honda CR-V Hybrid. Το ιαπωνικό SUV απευθύνεται στον οικογενειάρχη που δίνει έμφαση στην ασφάλεια, την ποιότητα και τους χώρους, ενώ θέλει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο αυτοκίνητό του.

​​Honda CR-V Hybrid

Η προηγμένη εξωτερική σχεδίαση του Honda CR-V Hybrid χαρακτηρίζεται από έντονες καμπύλες, επιβλητική μάσκα, τροχούς 18” και μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο έχει σημαντικά οφέλη και στους εσωτερικούς χώρους. Το αμάξωμα του CR-V Hybrid έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική, με το σύστημα Active Shutter Grille να συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης. Το σύστημα είναι προγραμματισμένο να κρατά τις γρίλιες κλειστές όσο γίνεται περισσότερο, ακόμα και κατά την οδήγηση στην πόλη, για βελτιωμένες αεροδυναμικές επιδόσεις.

Honda CR-V Hybrid

Στην ευρύχωρη καμπίνα του CR-V Hybrid κυριαρχούν τα υλικά υψηλής ποιότητας, η εξαιρετική ορατότητα και η κορυφαία άνεση χάρη στην αύξηση του χώρου των ποδιών για τους εμπρός και πίσω επιβάτες και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου με την εφαρμογή για πρώτη φορά σε CR-V του Active Noise Cancellation (ANC). Το ANC είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων στην καμπίνα. Χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα που παρακολουθούν τέτοιους θορύβους από τον κινητήρα, και στη συνέχεια δημιουργούν συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή των θορύβων.

Παράλληλα, οι πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι, που είναι διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία της καμπίνας, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μιας οικογένειας. Στο ίδιο κλίμα και ο εντυπωσιακός χώρος αποσκευών που ξεκινά από 497 λίτρα και φτάνει τα 1694 λίτρα, με μεγάλη επίπεδη επιφάνεια και πιο πρακτικό σχήμα, επιτρέποντας τη μεταφορά αντικειμένων με μήκος έως και 1.840mm.

​​​​​​​​Honda CR-V Hybrid

Η κεντρική οθόνη αφής 7” στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας ενσωματώνει το σύστημα Honda Connect δεύτερης γενιάς το οποίο δίνει πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η διεπαφή Driver Information Interface (DII) με πρόσθετη οθόνη 7” στον πίνακα οργάνων αποτυπώνει διάφορες πληροφορίες όπως οδηγίες πλοήγησης, κατάσταση συστήματος AWD, έξυπνες πληροφορίες σέρβις, καθώς και πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα i-MMD όπως ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας, δείκτη στάθμης καυσίμου, τρέχουσα ροή ισχύος.

Honda CR-V Hybrid

Η τεχνολογία i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive system) προσφέρει νέα επίπεδα οδηγικής ποιότητας, απόκρισης και απόδοσης συνδυάζοντας τον 2.0 i-VTEC βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία υψηλής τάσης. Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 145ps, ενώ ι ισχυρός ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 184ps και ροπή 315Nm. Το CR-V Hybrid επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,8 δεύτερα σε FWD εκδοχή, και σε 9,2 δευτερόλεπτα στο μοντέλο AWD. Η τελική ταχύτητα του υβριδικού είναι 180 km/h. Το προσθιοκίνητο CR-V Hybrid πετυχαίνει συνδυασμένες εκπομπές CO2 120 g/km σε κύκλο NEDC (156 g/km κύκλος WLTP) με συνδυασμένη κατανάλωση 5,3 l/100km NEDC (6.9 l/100km WLTP). Το τετρακίνητο CR-V Hybrid έχει συνδυασμένες εκπομπές CO2 126 g/km NEDC (166g/km WLTP) και συνδυασμένη κατανάλωση 5,5 l/100km NEDC (7.3 l/100km WLTP).

​​​​​​​​Honda CR-V Hybrid

Το υβριδικό σύστημα κίνησης παρέχει τη βέλτιστη δυνατή απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες, αλλάζοντας έξυπνα και αυτόματα ανάμεσα σε τρείς λειτουργίες οδήγησης: Electric Drive (αμιγώς ηλεκτρική), Hybrid Drive (υβριδική - ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ / γεννήτρια, που με τη σειρά του παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα κίνησης) και Engine Drive (ο βενζινοκινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη κλειδώματος). Η απουσία επιλογέα από την κεντρική κονσόλα αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του υβριδικού CR-V. Στο σημείο αυτό υπάρχουν τρεις διακόπτες Drive, Park, Neutral και ένας για την όπισθεν, ενώ υπάρχουν και διακόπτες για τις λειτουργίες Sport, Econ και EV καθώς και για το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με αυτόματη συγκράτηση φρένου.

Το CR-V Hybrid διαθέτει και Σύστημα Προσαρμογής Επιβράδυνσης (Deceleration Paddle Selector), με το οποίο ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει το ρυθμό επιβράδυνσης χρησιμοποιώντας paddles (μοχλούς) πίσω από το τιμόνι, φορτίζοντας τη μπαταρία μέσω ανάκτησης ενέργειας. Το πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης eCVT παρέχει αθόρυβη λειτουργία με ομαλότερη μεταφορά ροπής.

Honda CR-V Hybrid

Η τελευταία τεχνολογία τετρακίνησης της Honda – ‘Real Time AWD with Intelligent Control System™’ – έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρει βέλτιστη απόδοση καυσίμου και οδηγησιμότητα. Το Έξυπνο Σύστημα Ελέγχου αντιλαμβάνεται πότε οι εμπρός τροχοί δεν έχουν τη βέλτιστη πρόσφυση στέλνοντας ακαριαία μέχρι και το 60% της δύναμης στον πίσω άξονα. Όταν δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά ροπής στους πίσω τροχούς, όπως όταν το όχημα ταξιδεύει με υψηλές ταχύτητες, ο άξονας μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς αποσυνδέεται για μείωση της μηχανικής αντίστασης.

Το πλαίσιο του CR-V Hybrid είναι ελαφρύτερο αλλά και πιο άκαμπτο με χαμηλό κέντρο βάρους και προηγμένα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης. Η καινοτόμα διαδικασία συναρμολόγησης του αμαξώματος - με ολόκληρο το εσωτερικό πλαίσιο να συναρμολογείται πρώτο και να ακολουθεί το εξωτερικό πλαίσιο και μετά οι σύνδεσμοι – συμβάλλει επίσης στη συνολική ακαμψία του αμαξώματος και προσφέρει υψηλή αντοχή και κορυφαία ασφάλεια.

Honda CR-V Hybrid

Τέλος, το CR-V Hybrid προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας με την πλήρη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda Sensing που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του CR-V Hybrid. Το Honda Sensing περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού τα οποία χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, τον προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους και επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, προστατεύοντας τους επιβαίνοντες σε πολλαπλά σενάρια. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Collision Mitigation Braking System, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Road Departure Mitigation, Lane Keeping Assist System, Intelligent Adaptive Cruise Control, Intelligent Speed Limiter, Traffic Sign Recognition.

Το CR-V Hybrid διατίθεται στις εκδόσεις 2.0 i-MMD 2WD & AWD Elegance, ενώ οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν το μοντέλο με 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Παράλληλα η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. συνεχίζει το πρόγραμμα Honda Family, με το οποίο, όποιος έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο Honda εξασφαλίζει με την αγορά νέου Honda δωρεάν ασφάλεια για ένα χρόνο στον ίδιο καθώς και σε όποιον από τη οικογένειά του θέλει να αγοράσει νέο αυτοκίνητο Honda.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube