Νέο Honda Civic e:HEV, το υβριδικό που συναρπάζει

Νέο Honda Civic e:HEV, το υβριδικό που συναρπάζει

Το νέο Honda Civic e:HEV στηρίζεται στο προηγμένο τεχνολογικό του προφίλ και την υβριδική του τεχνολογία, συνεχίζοντας να συναρπάζει σε όλα τα επίπεδα...

Το Honda Civic είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην αυτοκίνηση γενικότερα και ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που έχουν πιστούς οπαδούς. Και πώς να μην έχει άλλωστε όταν μέσα σε 11 γενιές και 50 χρόνια στην αγορά έχει καταφέρει να συνδεθεί με αξίες όπως η προηγμένη τεχνολογία, η υψηλή ασφάλεια, η αξιοπιστία, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η δυναμική οδική συμπεριφορά.

Το νέο Honda Civic e:HEV στην 11η γενιά του ενισχύει ακόμα περισσότερο τα παραπάνω χαρακτηριστικά, προσφέροντας επιπλέον μεγαλύτερους χώρους μέσω της αύξησης των διαστάσεών του αλλά και ένα νέο και εξαιρετικά αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης με θερμοδυναμική απόδοση 41%.

Αυτό αποτελείται από έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm, με τα 0-100 km/h να έρχονται από στάση σε μόλις 7,8”, ενώ η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα στα 4,7 lt/100 km και 108 g/km. 

Honda Civic e:HEV

Το αποκλειστικά υβριδικό Honda Civic e:HEV, είναι εντυπωσιακό εμφανισιακά συνδυάζοντας ιδανικά την σπορτίφ σιλουέτα με την πολυτέλεια, εκφράζοντας συνολικά ένα απόλυτα επιβλητικό προφίλ που το καθιστά ξεχωριστό από όλα τα μοντέλα της κατηγορίας. 

Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης αλλά και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, συμβάλλουν στον premium χαρακτήρα του μοντέλου και αποτελούν πάλι τα κύρια χαρακτηριστικά και του νέου Honda Civic στο εσωτερικό του.

Το σύστημα infotainment διαθέτει οθόνη αφής 9” και διακρίνεται για το πολύ φιλικό user interface του, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες σύνδεσης μεταξύ των οποίων και ενσύρματη διασύνδεση με Android Auto και Apple CarPlay. Εντυπωσιακός είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,2” που συμπληρώνει τον high-tech αέρα του και την γενικότερα premium αισθητική του. 

Honda Civic e:HEV

Οι διαστάσεις του νέου Civic έχουν αυξηθεί, με το συνολικό μήκος να είναι στα 4,55 m και το πλάτος στα 1,8 m, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κι αυτό κατά 3,5 πόντους φτάνοντας πλέον τα 2,73 m, γεγονός που κατατάσσει το μοντέλο στο D Segment. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χώροι να είναι ακόμα καλύτεροι από του εξαιρετικού στον τομέα Civic προηγούμενης γενιάς, βελτιώνοντας όμως παράλληλα και τα οδικά του χαρακτηριστικά ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό όμως ευθύνεται κυρίως η νέα πλατφόρμα στην οποία χτίστηκε, η οποία είναι κατά 22% πιο άκαμπτη αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, μαζί με τα συστήματα Agile Handling Assist και το Honda SENSING. Οι βελτιώσεις στη γεωμετρία και τη ρύθμιση της ανάρτησης με νέα αμορτισέρ χαμηλής τριβής, αλλά και ο βελτιωμένος δείκτης NVH (Noise, Vibration και Harshness), αναδεικνύουν τον δυναμικό οδηγικό του χαρακτήρα διατηρώντας όμως την άνεση και την ποιότητα κύλισης σε κορυφαία επίπεδα.

Γνωρίστε το νέο Honda Civic e:HEV και διαμορφώστε το όπως επιθυμείτε στον επίσημο configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube