Νέο Ford Kuga: Πολυπρόσωπο και πολυπράγμον

Νέο Ford Kuga: Πολυπρόσωπο και πολυπράγμον

Στη νέα γενιά του, το Ford Kuga πολλαπλασιάζει τις προσωπικότητές του, προσφέροντας τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και κινητήρων πληθώρα επιλογών. Ακόμα και γι’ αυτούς που θέλουν να διαβούν την πύλη του εξηλεκτρισμού.

Η ολοκαίνουργια γενιά του Ford Kuga έφτασε στην ελληνική αγορά συνδυάζοντας premium χαρακτήρα, κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας και ασφάλειας, ευρύχωρη καμπίνα και μια πλούσια γκάμα με plug-in hybrid, ήπια υβριδικές, βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Το νέο Kuga εμπλουτίζει την γκάμα SUV της Ford δίπλα στα αναγνωρισμένα EcoSport και Puma. Kαι αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Η νέα γενιά του δημοφιλούς Ford διακρίνεται για την πολύπλευρη προσωπικότητα και τη φινετσάτη εμφάνιση, δίνοντάς σου αρχικά την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με ένα κόμπακτ αυτοκίνητο. Κι όμως, το νέο Kuga είναι σχεδόν εννέα πόντους μακρύτερο! Αυτό μεταφράζεται σε άφθονους χώρους στην 5θέσια καμπίνα, με κορυφαίο αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία, χάρη στα συρόμενα πίσω καθίσματα και την έξυπνη εταζέρα. 

Εκτός από την ευρυχωρία και την premium αίσθηση, η καμπίνα του νέου Kuga χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Και είναι εξοπλισμένο με το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης «Ford Co-Pilot 360» που παρέχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2. Είναι γνωστό άλλωστε, πως ο συνδυασμός παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας έχει χαρίσει στο νέο Kuga βαθμολογία πέντε αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του νέου Kuga φανερώνεται από την ανάγνωση κιόλας της γκάμας των κινητήρων. Το νέο SUV είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford. Αποτελεί δε το πρώτο μοντέλο του Μπλε Οβάλ που θα προσφέρεται με επαναφορτιζόμενη υβριδική (PHEV), ήπια υβριδική (mHEV) και αυτοφορτιζόμενη υβριδική (FHEV) τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις εκδόσεις με τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost 150 PS και τους κορυφαίους σε οικονομία πετρελαιοκινητήρες 1.5L EcoBlue 120 PS και 2.0L EcoBlue 190 PS, το Kuga διατίθεται ως ήπια υβριδικό (mHEV) με τον 2.0L EcoBlue Hybrid και απόδοση 150 PS και ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό (PHEV) με τον 2.5L Duratec και απόδοση 225 PS.

kuga

Η τελευταία έκδοση μάλιστα προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 72 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Χρήση που περιορίζει τη μέση κατανάλωση σε μόλις 1,2 lt/100 km και με τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από τα 26 g/km (μετρήσεις NEDC). Επιπλέον, μέσα στο 2020, η γκάμα του νέου Kuga της Ford θα εμπλουτιστεί περαιτέρω από νέες, αυτοφορτιζόμενες υβριδικές (FHEV) εκδόσεις. Τα κινητήρια σύνολα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αυτόματο οκτώ σχέσεων ή αυτόματο με διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης (CVT), με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις €26.272. Ο υποψήφιος αγοραστής πέρα από την πλούσια γκάμα κινητήρων έχει να επιλέξει και μεταξύ πέντε επιπέδων εξοπλισμού. Τα Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale προσαρμόζουν το ολοκαίνουργιο Kuga σύμφωνα με τις ανάγκες και τη βούληση του ιδιοκτήτη του. Χάρη στον επίσημο configurator της εταιρείας μπορείτε και εσείς να διαμορφώσετε online το δικό σας Kuga πατώντας εδώ. Στο τέλος της διαδικασίας θα έχετε πρόσβαση σε ένα μοναδικό, προσωπικό κωδικό αυτοκινήτου, τον οποίο μπορείτε να δώσετε στον Επίσημο Έμπορο Ford της επιλογής σας για περισσότερες πληροφορίες.

Το ολοκαίνουργιο Kuga της Ford προσφέρεται με 5ετή εγγύηση και προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης “MyKuga” που εξασφαλίζει τους πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, με  μηνιαία δόση από €191, είτε  με προκαταβολή από 0%, επιτόκιο από 1%, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες σας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube