Νέο Ford Kuga: Το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford

Νέο Ford Kuga: Το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford

Η ολοκαίνουργια γενιά του Ford Kuga έφτασε στην ελληνική αγορά συνδυάζοντας premium χαρακτήρα με το εξηλεκτρισμένο αύριο της αυτοκίνησης.

Η ολοκαίνουρια γενιά του Ford Kuga είναι και το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται με plug-in υβριδική (PHEV), ήπια υβριδική (mHEV) και πλήρως υβριδική (FHEV) τεχνολογία, εμπλουτίζοντας την γκάμα του δημοφιλούς SUV της Ford δίπλα στις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου. 

Το ήπια υβριδικό σύστημα (mHEV) της Ford που γνωρίζουμε και από το νέο Puma, συνδυάζεται στο Kuga με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue Hybrid ο οποίος αποδίδει 150 PS και 370 Nm. Η ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα τροφοδοτεί την μπαταρία 48 Volt και τον ηλεκτροκινητήρα με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και την ενίσχυση των επιδόσεων. Έτσι, το ήπια υβριδικό Kuga συνδυάζει χαμηλές εκπομπές CO2 στα 111-116 g/km και μέση κατανάλωση 4,3-4,5 lt/100km με ανταγωνιστικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε μόλις 7,8”.

Για εκείνους που θέλουν να εισέλθουν πιο δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Ford προσφέρει την κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση (PHEV) του νέου Kuga. Εδώ, ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.5L Duratec συνδυάζεται αρμονικά με έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT, ενώ η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 10,3 kWh που φορτίζει και μέσω οικιακής πρίζας. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος αγγίζει τους 225 PS. Παράλληλα, στη λειτουργία EV υπάρχει η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Με τα 72 km ηλεκτρικής αυτονομίας να καλύπτουν με άνεση τις καθημερινές σας ανάγκες, επιτρέποντας ουσιαστικά τη χρήση του Kuga ως ένα ηλεκτρικό SUV.

Χάρη σε όλα αυτά, το οικολογικό αποτύπωμα της έκδοσης plug-in hybrid του νέου Kuga έχει ελαχιστοποιηθεί, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται σε μόλις 1,2 lt/100km και τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από τα 26 g/km (μετρήσεις NEDC)!

Επιπλέον, η γκάμα του νέου Kuga θα εμπλουτιστεί μέσα στο 2020 με νέες πλήρως υβριδικές (FHEV) εκδόσεις. Παράλληλα με την πλούσια γκάμα από εξηλεκτρισμένα μοτέρ, το νέο Kuga διατίθεται με τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost (150 PS) αλλά και τους κορυφαίους σε οικονομία πετρελαιοκινητήρες 1.5L EcoBlue (120 PS) και 2.0L EcoBlue (190 PS).

Kuga

Η πλούσια γκάμα συστημάτων κίνησης είναι ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά το νέο Kuga τόσο ελκυστικό, καθώς συνδυάζεται με τον premium χαρακτήρα, την κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας και ασφάλειας, την ευρύχωρη καμπίνα και τη δυναμική εμφάνιση που. Στοιχεία που καθιστούν το νέο Kuga ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας του. Με τιμή που ξεκινά από τις €26.272, 5ετή εγγύηση και προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης για να γίνει εύκολα δικό σας. 

Το μόνο που μένει είναι να διαμορφώσετε το δικό σας Kuga online, χρησιμοποιώντας τον επίσημο configurator της εταιρείας. Στο τέλος της διαδικασίας θα έχετε πρόσβαση σε ένα μοναδικό κωδικό οχήματος τον οποίο μπορείτε να δώσετε στον Επίσημο Έμπορο Ford της επιλογής σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube