Νέο Citroën C4 C-Cross: Μια ξεχωριστή παρουσία στον δρόμο

Νέο Citroën C4 C-Cross: Μια ξεχωριστή παρουσία στον δρόμο

Με το νέο C4 C-Cross, η Citroën αλλάζει τα δεδομένα στη μικρομεσαία κατηγορία με ένα μοντέλο που συνδυάζει τον δυναμισμό και τη στιβαρότητα ενός SUV, με την αεροδυναμική σιλουέτα και τη διαχρονική κομψότητα ενός κουπέ.

Ο τολμών νικά! Και ένα από τα στοιχεία που καθόρισαν τη Citroën στον ένα και πλέον αιώνα της ιστορίας της, είναι η τόλμη για καινοτομία. Τόλμη για το διαφορετικό, τόλμη για το πρωτοποριακό. Φτιαγμένα από το ίδιο γενετικό υλικό, το νέο Citroën C4 C-Cross και η ηλεκτρική έκδοσή του, Ë-C4 C-Cross, εισέρχονται με σαρωτική φόρα στην αγορά και με την ξεχωριστή, επιβλητική προσωπικότητά τους, ταράζουν τα ήρεμα νερά της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Η γαλλική φίρμα βασιζόταν ανέκαθεν σε δύο συνιστώσες: Την τεχνολογική καινοτομία και την εκκεντρική σχεδίαση. Το νέο C4 C-Cross, σύννομο με τη φιλοσοφία της φίρμας και σε μια κατηγορία που βασιλεύει η συμβατικότητα, τολμά για ακόμα μια φορά να παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό. Η δημιουργική ομάδα στο σχεδιαστικό κέντρο της Citroën, με επικεφαλής τον Pierre Leclercq, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη γέννηση του νέου μοντέλου που θα εκπροσωπήσει τη φίρμα στην κόμπακτ οικογενειακή κατηγορία των Crossovers, στην οποία η Citroën είναι παρούσα από το 1928.

Citroen C4 C-Cross

Το νέο Citroën C4 C-Cross ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στην αντισυμβατική σιλουέτα που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός χάτσμπακ, τον δυναμισμό και την κομψότητα ενός κουπέ, την επιβλητική παρουσία και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός SUV, καθώς και την άνεση και τους χώρους μιας μπερλίνας. Κύριο χαρακτηριστικό του γαλλικού μοντέλου είναι η ικανή απόσταση από το έδαφος που σε συνδυασμό με την ψηλή θέση οδήγησης, τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου (690 mm) και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος του χαρίζουν αέρα crossover.

Στην επιθετική μάσκα, τα διπλά φώτα LED με γραφικά σχήματος «V» ενώνονται με την γρίλια  χρωμίου που ξεκινά από τις αψίδες του εμβλήματος της Citroën. Το οριζόντιο καπό έχει έντονες δυναμικές γραμμές, όπως και το επιβλητικό C5 Aircross, ενώ ο προφυλακτήρας έχει μοντέρνο σχεδιασμό με τις εισαγωγές αέρα να διακοσμούν την προστατευτική ποδιά.

Citroen C4 C-Cross

Στο προφίλ, οι εντυπωσιακές αναλογίες ενισχύονται από τους μεγάλους τροχούς -με ζάντες 18”- που είναι τοποθετημένοι κοντά στα άκρα του αυτοκινήτου και τονίζονται από τα μυώδη φτερά.

Τα φρύδια στους θόλους ενώνονται με τους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ τα οποία αποκτούν μια ενδιαφέρουσα πινελιά από χρώμα χάρη στα airbumps, ενώ παράλληλα προστατεύουν το κάτω μέρος του αμαξώματος από ελαφρές επαφές και πετραδάκια. Ακόμη ένα σημείο-κατατεθέν είναι η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, η οποία μαζί με τη χαρακτηριστική γραμμή των παραθύρων αποτελούν άμεση αναφορά στην εμβληματική Citroën GS.

Citroen e-C4 C-Cross rear

Φτάνοντας στο πίσω μέρος δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το διπλό παρμπρίζ με την ενσωματωμένη πτέρυγα, ένα χείλος εκφυγής που μας θυμίζει το Citroën C4 Coupé πρώτης γενιάς. Εντελώς νέα είναι τα φώτα LED σχήματος «V» που διαμορφώνουν οπτική συγγένεια με τη μάσκα και εξασφαλίζουν πως αυτό το αυτοκίνητο δεν μοιάζει με κανένα άλλο που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών που πλαισιώνεται από δύο αεροδυναμικές εσοχές στον προφυλακτήρα διευκολύνει τη φόρτωση/εκφόρτωση αντικειμένων, ενώ χαμηλότερα κυριαρχεί η προστατευτική ποδιά και ο διαχύτης που ενσωματώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης (ή διακοσμητικές εσοχές στο αμιγώς ηλεκτρικό Ë-C4 C-Cross).

Citroen C4 C-Cross

Περνώντας στην καμπίνα, την παράσταση κλέβει ο συνδυασμός απλότητας και τεχνολογίας, με τους σχεδιαστές να έχουν δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην άνεση μέσω του προγράμματος Citroën Advanced Comfort.

Τα καθίσματα διαθέτουν ειδικό αφρώδες υλικό πάχους 15 mm που εξασφαλίζει μοναδική άνεση και πλευρική στήριξη. Οι ποιοτικές επενδύσεις σε ταμπλό και πόρτες, ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών που είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία, οι πολλαπλοί αποθηκευτικοί χώροι και η εξαιρετική ηχομόνωση διαμορφώνουν φιλική ατμόσφαιρα με έμφαση στην πρακτικότητα.

Παράλληλα, η οθόνη αφής 10", που δεσπόζει στην κορυφή της στιβαρής κεντρικής κονσόλας, επιτρέπει τη διαμόρφωση των διαφόρων παραμέτρων του αυτοκίνητου, την πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων που διαθέτει και λειτουργία αναγνώρισης φωνητικών εντολών, καθώς και στο τηλέφωνο, στον κλιματισμό και στην πλοήγηση. Το Connect Play προσφέρει υψηλή συνδεσιμότητα, υποστηρίζοντας τις λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay, αλλά και ασύρματη φόρτιση για smartphone. Οι hi-tech λύσεις δεν εξαντλούνται εδώ. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το έγχρωμο head-up display και η βάση για tablet εμπρός (ευρεσιτεχνία της Citroën – Smart Pad Support) από τον συνοδηγό δίνουν πρόσβαση σε σύγχρονες λειτουργίες και ολοκληρώνουν το πάντρεμα της παραδοσιακής άνεσης της Citroën με το τεχνολογικό αύριο.

Citroen C4 C-Cross

Αξιοσημείωτες είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει η Citroën στους υποψήφιους πελάτες της με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και έξι συνδυασμούς για την καμπίνα των επιβατών. Η διαμόρφωση του αυτοκινήτου γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν συνυπολογίσουμε την πλούσια γκάμα συστημάτων κίνησης που περιλαμβάνει αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για το C4 C-Cross, και ένα ηλεκτρικό σύστημα που εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία στο Ë-C4 C-Cross.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για το Citroën C4 C-Cross μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Citroën ή να επισκεφθείτε το δίκτυο αντιπροσώπων για να το δείτε από κοντά και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία ενός test drive.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube